home workout fouten

De sportschool is alweer een paar weken dicht. Maar je internet is stabiel, je nieuwe yoga mat is binnen en je hebt inmiddels een aardige home workout routine gecreëerd. Die home workouts zijn prima te doen met een beetje zelfdiscipline! Toch is het belangrijk om scherp te blijven. Daarom in dit artikel 4 veelgemaakte home workout fouten die je moet zien te vermijden.

4 veelgemaakte home workout fouten

#1. Too much, too soon

Vorige maand kon je nog niet eens een push-up doen en nu doe je dagelijks mee met de livestream HIIT lessen van je sportschool? Dan wil je vaak te snel te veel. Als je thuis traint, is er niemand die je kan corrigeren. Dat moet je zelf doen. Als je te veel hooi op je vork neemt zonder dat je lichaam daaraan gewend is, loop je een hoog risico op blessures. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Vergelijk je huidige dagelijkse activiteit met wat je voorheen deed en zorg dat je je workouts heel geleidelijk opbouwt. Dat scheelt ook een hoop spierpijn!

#2. Je workouts zijn te eentonig

Zit je elke dag drie kwartier op de hometrainer? Heel prima. Maar als je het meeste uit je home workouts wilt halen, heb je toch echt meer variatie nodig dan alleen cardio. Dit kun je doen door je reguliere routine af te wisselen met iets compleet anders. Ben je een cardio-beest? Probeer dan eens wat krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Doe je dagelijks yoga? Ga dan een keertje hardlopen. Ben je alleen maar bezig met gewichten? Wissel dat eens af met een uurtje uitgebreid stretchen. Variatie in je training is net zo belangrijk als variatie in je voeding!

#3. Je maakt geen gebruik van wat je in huis hebt

Als je meer tijd besteedt aan het browsen naar fitnessspullen dan aan je home workouts, dan doe je toch iets niet goed. Hoewel het zeker prettig is om wat goede spullen in huis te hebben, is dat echt geen must om fit te blijven. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Weet je die fitness-elastieken waar je nu overal advertenties van ziet? Door een paar binnenbanden van fietsen aan elkaar te knopen maak je een nog veel betere versie!

#4. Je neemt geen rustdagen

Het feit dat je je workouts nu in je woonkamer doet, betekent niet dat je geen rustdagen nodig hebt. Als je eindelijk de tijd hebt om je op jezelf te focussen kan het verleidelijk zijn om daar volop gebruik van te maken, maar soms heeft je lichaam (en je geest!) gewoon behoefte aan een rustige wandeling en even bankhangen met je voeten omhoog.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.