4x voordelen van een fitte lifestyle

Fit & Training door robin-den-besten

We doen met zijn allen stinkend hard ons best om die laatste kilootjes eraf te krijgen, of om eindelijk die platte buik te hebben. Maar gezond leven neemt zoveel andere voordelen met zich mee. We hebben de 4 grootste voordelen van een fitte lifestyle op een rijtje gezet.

Meer energie

Wanneer je meer gezonde voedingstoffen binnen krijgt, zul jij je al snel een stuk energieker voelen. Ook regelmatig sporten zorgt juist voor meer energie. Op korte termijn zal jij je na een workout misschien uitgeput voelen, maar je merkt al snel dat je lichaam op lange termijn sterker wordt en veel meer aan kan. Daarnaast zorgt veel bewegen voor een betere doorbloeding, wat er op den duur weer voor zorgt dat je lichaam meer zuurstof en meer energie krijgt.

Een stralende huid

Wil je een mooiere huid? Ga voor die gezonde lifestyle. Door veel water te drinken en veel vitaminen en gezonde vetten te eten, merk je al snel dat je huid zachter en glanzender wordt. Producten die goede vetten voor je huid bevatten zijn onder andere: avocado, vette vis (haring, zalm en tonijn) en noten.

Minder snel ziek

Ook weer zo’n hele fijne reden om gezond te eten. Meer vitaminen zorgen voor meer weerstand en dat zorgt er dan weer voor dat je minder snel ziek wordt. Ook kan gezond leven en veel bewegen de kans op een aantal ernstige ziektes verkleinen. Natuurlijk zijn we allemaal weleens wat minder fit, maar door jouw nieuwe leefstijl sla jij die virusjes mooi over!

Mooi haar en sterke nagels

Je haar en nagels worden opgebouwd door middel van het stofje keratine. Dit wordt voor een groot deel gehaald uit eiwitten. Door meer eiwitten te eten krijg je dus mooier haar en sterkere nagels. Je wordt hierdoor niet alleen van binnen mooi, maar ook van buitenaf ga je stralen!

Nu je nog meer voordelen weet van een fitte lifestyle is er niets meer wat je tegen kan houden, toch? Kende je deze voordelen al of heb jij nog iets toe te voegen aan dit lijstje, let me know!