Quiz: heeft jouw workout een makeover nodig?

Fit & Training door michelle-den-elzen

Een keer in de zoveel tijd is het goed om je workout routine eens helemaal om te gooien! Zo zorg je ervoor dat je progressie blijft maken, maar ook dat je jezelf gemotiveerd houdt doordat het niet eentonig is wat je doet. Ben je benieuwd of het voor jou tijd is om een nieuw trainingsschema op te stellen? Doe dan onderstaande quiz! Beantwoord alle stellingen voor jezelf met ja of nee.

Je verveelt je

Pff, dat hele riedeltje van trainen ken jij inmiddels wel. Jij verveelt je rot tijdens je workout! Er zit totaal geen uitdaging meer in een rondje sportschool of paar kilometer hardlopen.

Je ziet geen resultaten

Heb jij een plateau bereikt wat betreft resultaten? Ben je al weken je armen aan het aftuigen, maar blijven die grotere biceps maar uit? Het kan een teken zijn dat je lichaam te veel gewend is aan je huidige workout.

Je doet altijd dezelfde soort training

Ren jij altijd steevast 10 kilometer, nooit meer en nooit minder? Of maak je altijd hetzelfde rondje in de gym? Time to change!

Je hebt geen uitdaging meer

Je workouts zijn veel te makkelijk geworden. Als jij op de fiets stapt weet je al dat je die 45km in een bepaalde tijd kan wielrennen. En over hoe veel gewicht je op de barbell doet hoef je ook niet bij na te denken, jij staat op automatische piloot tijdens het trainen.

Je hebt geen doel meer

Je doel was om 5 kilo vet af te vallen, en dat is gelukt. Je staat nu dus in de sportschool omdat het er bij hoort, niet omdat je naar een bepaald doel toeleeft.

Heb jij op bijna alle stellingen ‘ja’ geantwoord? Dan is het tijd om je trainingsschema eens flink om te gooien! Zorg voor nieuwe doelen en nieuwe motivatie, waardoor je weer zin krijgt om naar te gym te gaan. Leg de lat wat hoger voor jezelf waardoor je jouw lichaam weer de kans geeft om progressie te maken. Ga die kilometer verder of gooi er eens 10 kilo bij tijdens die leg press. Het is hoog tijd om de training voor jezelf weer leuk te maken, dus ga aan de slag! You can do this, girl!

Train jij liever benen en billen dan je upper body? Daag jezelf dan uit en doe deze 3 workouts voor een sexy bovenlichaam >