5 Festivaltips voor Fit Girls

Lifestyle & Tips door nadine FG

Het festivalseizoen is alweer in volle gang, en daarbij denk ik vooral aan gezelligheid die gepaard gaat met de nodige alcoholische versnaperingen en vette happen. Hoe gaan wij Fit Girls daarmee om? Ik bezoek ieder jaar minimaal 1 meerdaags festival waarbij ik niets aan het toeval overlaat. Ik heb, als ervaringsdeskundige, 5 festivaltips voor jullie Fit Girls op een rij gezet. Read, read!

Er was eens...

Een tijd dat je op festivals enkel vette frieten en doorbakken kroketten kon krijgen als je na een paar biertjes hongerig op zoek ging naar iets eetbaars. Die tijden hebben we gelukkig achter ons gelaten. Tegenwoordig zijn er festivals die zich hebben ontpopt tot ware foodwalhalla's. Neem bijvoorbeeld 'Lowlands' waar je niet genoeg eetmomenten hebt om al het lekkers te kunnen proberen. En dan heb ik het over bijvoorbeeld; een biologische foccacia met hummus en gegrilde groenten, een yoghurtje met muesli & vers fruit, een groene smoothie, falafel salades en sushi. Dan zijn de bands en dj's ineens bijzaak geworden! Niet elk festival is gezegend met een line-up van healthy foodtrucks... Daarom bij deze, 5 makkelijke tips voor Fit Girls die van een feestje houden, maar tegelijkertijd hun doelen niet uit het oog verliezen.

festivaltips

1. Foodprep is your best friend

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het festival waar ik vorig weekend heenging duurde 3 dagen. Voor de eerste dag kan je voldoende verse producten meenemen! Neem bijvoorbeeld een wrap mee met makreel, ei, rucola en komkommer, zoals ik deed. Oprollen in aluminiumfolie maakt het een uitermate makkelijk te eten lunch. Tijdens een festival is het niet makkelijk om aan je eiwitten te komen dus ik begin de eerste dag gelijk goed met een Breaker. Stukje fruit en water erbij en een goede start is gemaakt!

festivaltips

Neem voor de volgende ochtend een simpel camping-kooksetje mee. Brood, eieren (wederom goed voor de eiwitten), tomaten, spinazie (voor extra power), komkommer en andere veggies zijn ideaal om van het ontbijt een feest te maken. Deze producten blijven prima goed in je tent. Het ontbijt of de lunch kan je zo helemaal naar eigen wens maken! Of je laat dit doen, dat is misschien nog beter ;) Makkelijk, lekker, en het meezeulen van die paar extra spullen meer dan waard!

2. Snacks

Noten, fruit, komkommer, snoeptomaatjes, paprika, eiwitrepen, notenrepen, you name it! De tussendoortjes die het op werk en school goed doen kunnen natuurlijk ook mee richting je favoriete festival. Zo heb je altijd een verantwoorde snack bij de hand om de lekkere trek tussendoor te bedwingen!

3. Festivalfood

Op de camping is het natuurlijk super gezellig. Eten heb je hier prima op orde en de voorraad biedt een ruime keuze. Vroeg of laat ga je toch dat festivalterrein op, want daar kom je uiteindelijk voor: lekker dansen met je vrienden op de beats van jouw favoriete band of DJ. Op het festivalterrein eet je de komende dagen je lunch en diner en dat kan soms keuzestress opleveren. Vaak zijn er veel opties, maar dat maakt de kans op het vinden van een passende maaltijd alleen maar groter. Bekijk de opties rustig op een moment dat je nog niet écht trek hebt. Veel stands hebben tegenwoordig een gezonde optie. Denk bijvoorbeeld aan een menu met veel groenten, en vraag de saus apart. Kijk hoe de producten worden klaargemaakt: koken en grillen hebben de voorkeur boven bakken en frituren.

festivaltips

festivaltips

Op het festival waar ik was werd ik blij verrast door de stand waar Dutch Weedburgers werden verkocht. Deze stand is steeds vaker te vinden op festivals en een heerlijk en verantwoord alternatief voor de vette hamburger! Als je hem tegenkomt op een festival, twijfel dan geen moment en bestel er een!

4. Alcohol

Je staat op een festival in een outfit die je door een ringetje kan halen. Met het zonnetje op je snoetje sta je een paar voorzichtige dansmoves te maken. Daar hoort een drankje bij! Water is de beste optie, maar soms heb je ook weleens trek in wat anders. Gewoon doen! Ik geniet van een lekkere gin & tonic met een fris limoentje. Af en toe een watertje tussendoor is een goed idee om jezelf goed te hydrateren. Het 'geniet, maar drink met mate' is hierbij een prima zin om in gedachte te houden. Kiezen voor geen alcohol is uiteraard de beste keuze om fit te blijven, zeker als het festival je een paar dagen bezighoudt. Nog steeds even gezellig als je het mij vraagt, vooral de volgende ochtend! ;)

Festivaltips

5. Dancing is my cardio

Besluit je om helemaal volgens (vooraf bedacht) plan te eten of ben je van plan een aantal maaltijden aan het toeval over te laten en lekker te nemen waar je op dat moment trek in hebt? Wat het ook wordt, zorg er in ieder geval voor dat je er optimaal van geniet. De gezonde voeding een weekend loslaten kan écht geen kwaad. En met al die gezellige dansjes verbrand je meer dan je denkt. Dus geniet van al het lekkers wat je tegenkomt! En wil je meer dan alleen dansen? Veel meerdaagse festivals hebben een ochtendprogramma waarbij vaak een uurtje Tai Chi wordt gegeven.

Dans, eet, drink, en geniet van alle festivals deze zomer! En laat het vooral weten als je zelf ook nog goede festivaltips hebt die je wilt delen. Dat kan hieronder, maar ook via Instagram.