5 tips om wespen op afstand te houden

Lifestyle & Tips door Chloe

Augustus wordt ook wel de wespenmaand genoemd en dat merken we. Overal zien we de beestjes vliegen. Zit je net lekker in de tuin te eten, zoemt er binnen een paar minuten alweer zo’n vervelend beest rond je bord. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om wespen op afstand te houden.

1. Heftige geuren

Als er iets is waar wespen een hekel aan hebben dan zijn het wel sterke geuren. En nee, dan hebben we het niet over zoete geuren zoals limonade, want daar komen ze juist op af. Maar de geuren van bepaalde kruiden, daar houden ze echt niet van. Kruidnagel vinden de beestjes bijvoorbeeld echt vreselijk. Ook kan je gebruik maken van geurkaarsen, wierrook en etherische oliën. Niet fijn voor de wespen, maar wel voor jou.

2. Don’t move

Ben jij geneigd wild met je armen in de rondte te slaan wanneer er een wesp bij je in de buurt komt? Dit kan je beter niet doen. Hier worden ze namelijk alleen maar agressiever van en dus is de kans dat ze steken groter. Blijf daarom gewoon rustig zitten en probeer zo min mogelijk te bewegen. De beestjes vliegen dan vanzelf weer weg.

3. Bye, bye parfum

Zomerse luchtjes zijn heerlijk, maar vaak ook heel zoet. En dat is precies waar wespen zo van houden. Laat deze luchtjes dus even links liggen als je weet dat je naar buiten gaat. Ook zoete deo en handcrème kan je beter even niet gebruiken. Hoe lekker ze ook zijn.

4. Be nice

Hoe minder wespen hoe beter, toch? Hoewel je dus het liefst achter ze aangaat met een vliegenmepper, kan je dit beter niet doen. Wanneer je er één doodslaat kan dit later namelijk tegen je keren. Als een wesp doodgeslagen wordt komt er een gif vrij en hierdoor worden andere wespen nog agressiever. Oeps.

5. Fruit

Niets vervelender dan een wesp die constant rond je bord vliegt. Rustig eten zit er zo niet echt in. Wespen zijn dol op zoet fruit. Zet daarom een schaaltje met fruit een stuk van de tafel af. Wanneer er dan toch wespen komen zullen ze naar dit schoteltje gaan en jouw maaltijd lekker met rust laten.

Toch gestoken? Zo behandel je een wespensteek.