Zo word je een ochtendmens

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Ik ben absoluut geen ochtendmens. Ik doe er alles voor om langer te blijven liggen en me nog een keer te kunnen omdraaien. Maar ik zou wel heel graag een ochtendmens willen zijn! Het lijkt me heerlijk om vroeg op te kunnen staan en voor 10 uur al een groot deel van mijn to do list af te werken. Dat klinkt voor mij als een droomwereld, maar er is hoop! Met deze tips kunnen we allemaal ochtendmensen worden!

1. Breakfast is ready

Heb jij ook altijd dat je makkelijker uit bed komt als je die dag iets hebt om naar uit te kijken? Ik in ieder geval wel! Zet dus de avond van tevoren een heerlijk ontbijtje voor jezelf klaar of bedenk alvast wat je wilt gaan ontbijten als je opstaat. Zo heb je meteen iets om je op te verheugen en begin je de dag top met een goed ontbijt!

2. Open die gordijnen

Daglicht is een van de beste manieren om ’s ochtends snel wakker te worden. Kies voor gordijnen die daglicht doorlaten of doe je gordijnen meteen open wanneer je wakker wordt. Vind je dit allemaal een beetje te veel? Zorg er dan in ieder geval voor dat je meteen een lamp aandoet wanneer je wakker wordt.

3. Een goed begin is het halve werk

Plan ’s avonds wat tijd in om je voor te bereiden om de volgende ochtend. Pak je tas in, leg je outfit klaar en maak je ontbijtje vast. Hierdoor kun je niet alleen langer blijven liggen, maar begin je jouw dag ook meteen een stuk minder stressvol.

4. Play that funky music

Verzamel je favoriete feel good liedjes en zet ze allemaal in een playlist. Wanneer je de volgende keer wakker wordt, zet je lekker die afspeellijst op en kun je jouw dag vol energie beginnen!

5. Stretch it

Stretchen zorgt voor een betere bloedsomloop, wat er weer voor zorgt dat je lichaam wakker wordt. Raak je tenen een paar keer aan of doe de zonnegroet en je bent meteen een stuk wakkerder.

6. Technologische hulp

Wist je dat er superveel apps zijn die je kunnen helpen bij het opstaan? Ik gebruik zelf vaak de app Sleep Cycle, deze app kijkt naar je slaapritme en maakt je wakker wanneer je het minst diep slaapt. Of nog effectiever: gebruik de app iCukoo, deze doneert automatisch een euro naar het goede doel wanneer jij op de snoozebutton drukt. Goede motivatie toch?

Met deze tips vertrouw ik er zeker op dat ik binnenkort ineens uit mijn bed sta! Doen jullie met me mee? Ben jij een ochtendmens en heb je nog tips? Laat het me dan weten in de comments!

En nu je toch zo lekker bezig bent! Met deze tips wordt je ochtend een stuk productiever! >