De 5 favoriete health apps van Roos

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Hi, mijn naam is Roos en ik ben verslaafd aan mijn telefoon. Echt waar, wanneer dat ding niet binnen één meter bereik ligt raak ik al in paniek. Ik gebruik hem voor mail, muziek, Instagram (all the time...) en ik ben een groot fan van health apps. Of je nou meer wilt sporten, meer diversiteit wilt in je work-outs of je macro's wilt bijhouden; er is vast en zeker een app voor. En mijn favorieten wil ik vandaag heel graag met jullie delen!

Clue

Al maanden was ik op zoek naar een app waarmee je je menstruatie kon bijhouden ZONDER roze, babyspeentjes en glitters. Eindelijk heb ik hem gevonden, yeah! Clue is dé app die je moet gebruiken wanneer je simpel je cyclus bij wilt houden. Deze is dus ook uitermate geschikt voor mensen die het niet enkel gebruiken omdat ze zwanger willen worden. Ook fijn is dat het logo en het design niet per se laten zien waar de app over gaat, hij is vrij discreet. Dit kan best handig zijn wanneer je hem op andere plekken gebruikt dan thuis.

Breathe

Ik ben een enorme stresskip en dat is soms best pittig. Fitness is voor mij dé manier om te ontspannen en mijn hoofd te legen. Toch heb ik soms behoefte aan méér ontspanning en dan is de app Breathe heel handig. Met Breathe kun je thuis mediteren. De app is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je hebt kortere sessies van ongeveer 5 minuten maar je kunt ook voor een sessie van 30 minuten gaan. De app houdt bij hoevaak je hem gebruikt en geeft handige tips. Ik gebruik hem het liefst terwijl ik oortjes in heb, zo heb je vrijwel geen ruis.

MyFitnessPal

Dit is naar mijn mening echt dé app om je voeding te tracken. Wanneer ik bijhoud hoeveel ik precies binnen krijg op een dag gebruik ik altijd deze app. De food database is enorm uitgebreid dus de kans dat je iets eet wat er niet in staat is vrij klein. Er staan zelfs veel typisch Nederlandse producten in zoals stroopwafels en leverworst. Altijd handig ;). Je kunt werken met calorieën maar ook met macro's. Op deze manier kun je direct zien wat je nog moet eten om je macro's aan te tikken. MyFitnessPal werkt ook nog eens samen met de Gezondheids-app van Apple zelf. Wanneer je bijvoorbeeld hebt hardgelopen met een andere app, zie je dat terug in de Gezondheids-app én MyFitnessPal.

Waterlogged

Één van de makkelijkste manieren om je gezondheid te verbeteren is het drinken van genoeg water. Waterlogged is ontworpen met het doel om exact bij te houden hoeveel je op een dag drinkt aan water. Je kunt kiezen voor een getekend flesje op de homepage maar er zijn ook andere alternatieven zoals een bidon, een glas en een karaf. Met de betaalde premium versie kun je zelfs grafieken zien van je vooruitgang en reminders toevoegen. Ik vergeet zelf nog al eens om genoeg te drinken, dus dit is absoluut een must! 

Nike Training Club

Er zijn talloze apps die beweren dat zij dé ideale personal trainer zijn. Maar ik vind zelf dat enkel Nike deze belofte waarmaakt. Met de Nike Training Club app leer je over allerlei verschillende oefeningen. NTC maakt op basis van jouw persoonlijke doelen, effectieve work-outs die gemakkelijk thuis kunt doen. Op deze manier lijkt het naast fitness ook een beetje op een spel. Het beste aan deze app vind ik het feit dat 'ie gratis is. Als jij er klaar voor bent om weer helemaal in shape te komen dan zal de NTC app je daar zeker bij helpen!

Allrecipes Dinner Spinner

Wat zal ik vanavond nou eens eten? Deze vraag spookt elke dag weer rond in mijn hoofd. Vaak plan ik het uit met behulp van een weekmenu, maar soms vergeet ik het. En dan is het noodzaak om iets te maken van de restjes die ik nog in de koelkast of vriezer heb liggen. Maar wat? Nou dames, zelfs dáár is tegenwoordig een app voor. Met de app van Allrecipes is het mogelijk om een recept te kiezen aan de hand van maximaal 7 ingrediënten. Daarnaast kun je ook een keuze maken uit voor-, hoofd- of nagerecht. Uiteraard vind je hier ook genoeg lekkere snacks, ontbijtjes en lunchgerechten. Mjammie!

Ik ben héél benieuwd wat jouw favoriete health apps zijn. Deel ze vooral hier onder in de reacties! :)