5x lekkere pastasalades
I love pasta! Voor lunch of avondeten vind ik het heerlijk om een lekkere pastasalade te eten. Lekker vers, maar toch met alle lekkere ingrediënten (en macro's) die ik na een workout goed kan gebruiken. Nog een voordeel: de pastasalades zijn super makkelijk te preppen en de volgende dag mee te nemen in je lunchbox!
Heerlijke zalm pastasalade
Ingrediënten:
- 70 gr volkoren pasta (onbereid)
- 40 gr gerookte zalm
- 1/2 ui
- 100 gr spinazie
- 4 champignons
- 30 gr mozzarella
- 30 gr zuivelspread light
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8 tot 10 minuten gaar.
- Snijd de zalm, ui, spinazie, champignons en mozzarella in de gewenste grootte.
- Verwarm wat bakspray in een pan en bak hier de ui en champignons in.
- Voeg, wanneer de ui en champignons lekker gebakken zijn, de spinazie en zalm toe.
- Giet de pasta af en voegt deze samen met de zuivelspread en mozzarella toe aan de pan.
- Schep de inhoud van de pan op een bord en breng op smaak met wat peper en zout.
Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Courgette pastasalade
Ingrediënten
- 70 gr volkoren pasta (onbereid)
- 1/2 avocado
- 150 gr courgette
- 40 gr rucola
- 1 tomaat
- 1 knoflookteen
- 30 gr zuivelspread
- 15 gr pijnboompitten
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Snijd de avocado, courgette, tomaat en knoflook in de gewenste grootte.
- Verwarm in een pan wat bakspray en bak hier de courgette en knoflook in. Als de courgette gaar begint te worden, mag ook de tomaat toegevoegd worden. Voeg ook de peper en zout en eventueel wat andere kruiden toe.
- Verwarm in een ander pannetje de pijnboompitten, dit kan zonder bakspray of kokosolie.
- Als de pasta klaar is, mag deze samen met de zuivelspread en avocado aan de pan met courgette, knoflook en tomaat toegevoegd worden.
- Wacht totdat de zuivelspread gesmolten is en zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is.
- Schep de inhoud van pan op een bord en verdeel de rucola en pijnboompitten eroverheen!
Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Romige avocado pastasalade
Ingrediënten
- 60 gr volkoren pasta (onbereid)
- 1 tomaat
- 1 ui
- 100 gr broccoli
- 30 gr zuivelspread
- 70 gr avocado
- 2 tl paprikapoeder
- peper en zout
- optioneel: pijnboompitten
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de tomaat, ui en avocado in de gewenste grootte.
- Verwarm in een pan wat bakspray. Bak hier de ui, als de pasta en broccoli zo goed als gaar zijn.
- Voeg wat later de tomaat, avocado en paprikapoeder toe. Wacht totdat ook deze goed warm zijn en doe dan alle overige ingrediënten in de pan, dus ook de pasta en broccoli. Laat de pan nog even kort op laag vuur staan.
Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Griekse pastasalade
Ingrediënten
- 120 gr volkoren pasta (onbereid)
- 100 gr feta
- 2 tomaten
- 120 gr olijven
- 1 paprika
- 2 bosuien
- 2 tl groene pesto
- 60 gr zuivelspread
- peper en zout
- peterselie
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de feta, tomaat, olijven, paprika en bosui in de gewenste grootte.
- Laat de pasta, als deze klaar is, even afkoelen en meng dan alle ingrediënten erdoorheen.
- Doe de helft van de pastasalade in een bakje nadat het is afgekoeld. Bewaar het in de koelkast (voor je lunch van morgen)
- De andere helft doe je op een bord.
Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide
Pastasalade met groenten
Ingrediënten
- 70 gr volkoren pasta (onbereid)
- 1/2 mozzarella bol
- 30 gr zuivelspread
- 50 gr komkommer
- 40 gr rucola
- 1 tomaat
- 1 bosui
- 10 gr zonnebloempitten
- paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Snijd de mozzarella, komkommer, tomaat en bosui in de gewenste grootte.
- Laat de pasta wat afkoelen als deze klaar is, meng dan alle ingrediënten met de past in een kom!
- Serveer het op een bord en smullen maar!
Met deze pastasalades kun jij heerlijk gezond genieten van pasta! Welke ga jij als eerste proberen?
De foto's uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide zijn gemaakt door @storiesbysuus.