Sporten vind ik echt nice om te doen! Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik twee jaar geleden zonder kon. Er zijn heus wel eens dagen dat ik met geen stok de sportschool in te krijgen ben, maar over het algemeen sport ik braaf 3 tot 4 keer per week. Uitgebalanceerde voeding vind ik daarentegen een stuk lastiger. Ik weet inmiddels precies wat ik wel en niet moet eten, alleen dat toepassen in de praktijk is soms nog een beetje lastig…


728x90 shop GIF banner

Als je eenmaal een uitzondering maakt, is het hek al snel van de dam. Je bent continue met jezelf aan het onderhandelen: “Mag ik nog een rijstwafel met pindakaas of niet? Tsja, ik heb wel gesport. Maarja, dan mag ik ook nog een stukje chocolade of is dat dan weer too much?” Ik kan natuurlijk alles invoeren in MyFitnessPal, maar daar word ik op een gegeven moment ook een beetje iebelig van. De Fitgirlcode Guide kwam daarom als geroepen. Normaal gesproken word ik een beetje rebels als iemand mij precies voorschrijft wat ik moet doen, maar ik wilde het toch proberen. Ergens leek het me ook wel chill dat ik helemaal niet hoef na te denken, en gewoon moet vreten wat de pot schaft. “Mag ik een stukje chocolade? Staat het op het eetschema vandaag? Nee. Nou dat lijkt mij een heel duidelijk antwoord op je vraag.” Ik weet dat de voedingsschema’s genoeg calorieën bevatten en dat de macro’s netjes verdeeld zijn, dus ik kom niks tekort. De guide duurt 8 weken en inmiddels ben ik aanbeland in week 4, dus het leek me tijd voor een update.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

 • 8 weken workout schema (zonder fitness benodigdheden)
 • 8 weken eetschema’s met bijbehorende boodschappenlijstjes
 • 8 weken mindfulness programma’s
 • Gratis mindfulness audio-oefeningen
 • Happiness Journal om je vooruitgang bij te houden
 • 76 makkelijke & lekkere recepten

goede voornemens

Work that ass

De guide bestaat uit drie gedeelten: mindfulness, voeding en workouts. Het workout gedeelte heb ik niet echt gevolgd, omdat ik qua sporten in een lekkere vibe zit. Ik doe twee keer in de week krachttraining, zwem drie kwartier en loop 10km hard. Dat vind ik op dit moment een fijne combi! Ik heb wel een paar keer een workout uit de guide geprobeerd, omdat ik nieuwsgierig was. En ik kan je vertellen, dat is geen kattenpis! Twintig minuten lijkt peanuts, maar dat valt vies tegen (op een goede manier dan). De workouts zijn geschikt voor Fit Girls van ieder niveau, want je kunt zelf bepalen hoeveel rondjes je doet. Het is een AMRAP-principe, dus als je net begint doe je misschien maar twee rondjes en aan het einde van de guide wel vier! Zo kun je ook goed meten of je fitter bent geworden.

2 edit

Food for thought

Misschien is het iemand opgevallen, maar de psycholoog die het mindfulness gedeelte heeft gemaakt heeft dezelfde achternaam als ik. Dat komt omdat het mijn moeder is. 😉 Geinig he! Mijn moeder begon zich jaren geleden te verdiepen in mindfulness, en toen vond ik het maar zweverig gedoe. Mijn moeder heeft meer dan eens gevraagd of ik en mijn zusje wilden fungeren als proefkonijnen voor haar mindfulness-trainingen, maar wij wilden er niet aan geloven. Zo gaat het dat hé, met moeders en dochters. Totdat mijn moeder tijdens het kerstdiner voorstelde om met z’n allen een mindfulness-oefening te doen. ‘Om even stil te staan bij het moment en dankbaar te zijn.’ Mmmm oké, als het echt moet! Ik moet toegeven, ik vond het eigenlijk heel erg nice! Vanuit daar is mijn voornemen ontstaan om dit jaar meer te genieten ‘van het hier en nu’ (pas op, da’s een echte mindfulness term). Ik ben altijd al bezig met ‘het volgende’ waardoor ik helemaal niet geniet van hetgeen waar ik op dat moment mee bezig ben. Voorbeeld: Ik ben aan het zwemmen, wat natuurlijk superfijn is, maar terwijl ik aan het zwemmen ben denk ik aan de boodschappen die ik daarna moet doen omdat er vrienden komen eten. Ik raak meteen een beetje gestressed, want eigenlijk moet ik ook nog even stofzuigen. Shit, haal ik dat wel? Oh en morgen is het natuurlijk één grote k-zooi, en mijn ouders komen ‘s middags langs en opruimen met een kater is alles behalve gaaf. Zie je hoe hard die gedachtetrein gaat? (Mijn moeder zou trots zijn op het veelvuldige gebruik van mindfulness termen). De mindfulness-oefeningen uit het e-book helpen mij om meer te genieten van het moment en stil te staan bij de dingen die ik voel en waarom ik ze voel. Gevoelens mogen er zijn, ook als ze verdrietig of boos zijn.

fitgirlcode guide

Vreten totdat je erbij neervalt

Zoals ik eerder als zei, waren de voedingsschema’s voor mij de voornaamste reden om de Fitgirlcode Guide te gaan volgen. Er komt een hele planning aan te pas als je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een voedingsschema wilt volgen, maar ik vind het een awesome project. Ik geef toe, er gaat behoorlijk wat tijd zitten in de voorbereiding, maar dat is het écht waard. De structuur in mijn voedingsschema zorgt voor zo veel rust. En het lijkt misschien alsof je veel meer tijd kwijt bent aan het bereiden van maaltijden dan normaal, maar je doet het gewoon op andere momenten. Normaal gesproken bedacht ik altijd op de dag zelf wat ik moest eten. Dan ging ik tijdens de lunchpauze naar de Appie en vervolgens moest ik alles nog klaarmaken. Nu doe ik dat ‘s avonds, na m’n avondeten. Inmiddels ben ik zo behendig geworden, dat ik alvast dingen aan het snijden ben voor de lunch, terwijl de pannen voor het avondeten op het vuur staan. Ik weet het, ik ben supergaaf! 😉

Boodschappen

Op dit moment doe ik al mijn boodschappen online bij de Albert Heijn. Dan kun je rustig vanuit je luie stoel alles aanklikken wat je nodig hebt. Online hebben ze handige dingen zoals ingevroren avocadoblokjes. Ik wist niet eens dat het bestond! Je moet natuurlijk wel bezorgkosten betalen, maar als je een beetje op tijd je bestelling doet kun je dat beperken tot 3.95 euro. Als iemand daarvoor mijn boodschappen tot in de keuken bezorgt (is echt zo), dan drink ik op vrijdag wel een wijntje minder. Ik ben iedere week tussen de 50 en 70 euro per persoon kwijt. En ik krijg volop veel bestekzegels! Ik moet nog een paar velletjes, dus dat is mooi meegenomen. Als iemand nog bestekzegels heeft, ik houd me aanbevolen ;). Ik ben wel van plan om vanaf volgende week mijn groente en fruit op de markt te gaan kopen. Als ik dat op zaterdag doe voor de aankomende week, zou dat precies in de planning moeten passen. Dat scheelt ongetwijfeld een tientje per persoon! Mocht ik nog een paprika of courgette over hebben van vorige week, dan gooi ik die er gewoon bij een andere maaltijd doorheen. Hier en daar wat extra groente is geen doodzonde, en zo hoef ik het in ieder geval niet weg te gooien. Daar heb ik echt een hekel aan! Bekijk het wel even per groente, want in maïs en avocado zitten meer calorieën dan in bijvoorbeeld courgette, paprika of tomaat.

Strik je partner of je BFFF

Ik vind de recepten erg lekker en je hoeft er niet langer dan een kwartiertje voor in de keuken staan. Ik moet wel toegeven dat het chill is om ‘de workload’ te verdelen. Ik doe het samen met mijn wederhelft, en dat scheelt de helft! Je moet het gewoon goed verkopen 😉 Ten eerste is het geen konijnenvoer. Hij of zij hoeft echt niet bang te zijn dat ‘ie/ze dood gaat van de honger. En als jij lekker in je vel zit, profiteert je partner daar ook weer van. Er is niks sexier dan een zelfverzekerde vrouw! Gooi het over de als-partners-moet-je-elkaar-supporten-boeg. En believe me, als je eenmaal bezig bent gaan ze het vanzelf leuk vinden, die partners. Want je wordt er gewoon super happy van, al dat gezonde en lekkere voedsel. Als je geen partner hebt, dan zou ik gewoon een van je vriendinnen bekeren tot de Fit Girl movement. Doe haar een e-book cadeau en stel een sushi-date op jouw kosten in het vooruitzicht als het jullie lukt om de 8 weken vol te maken. Er zijn twee vrienden van mij die de guide ook volgen (een stel, ja lekker burgerlijk), en we sturen elkaar trots iedere dag foto’s van onze foodcreaties, een soort van ‘zoek de verschillen!’ En als we stiekem willen cheaten vrijdag voordat we de stad in gaan, spreken we elkaar streng toe en eten we braaf een wrap met kip in plaats van een pizza. De besloten Fitgirlcode Guide community is awesome, maar dit is mijn eigen #fgclubje. 

Surimi:couscous salad

Zie je al verschil?

Ik ga nog geen before- en after foto delen, maar er zijn absoluut een aantal dingen veranderd sinds ik de guide volg.

 • Ik heb veel meer energie. Ik heb het de afgelopen weken best wel druk gehad met werken, maaltijden voorbereiden, hond uitlaten administratie etc. Soms was ik van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur s’ avonds bezig. Maar eigenlijk ging dat prima. En ik ben er van overtuigd dat gezond eten daar een belangrijke rol in speelt.
 • Ik heb veel minder last van late night cravings. Overdag ben ik een voorbeeldige Fit Girl, maar ‘s avonds komt het beest in mij naar boven. Donkere, eenzame (Cees werkt in de horeca), koude avonden op de bank triggeren in mijn geval eetbuien. Ik heb ze beter onder controle dan vroeger, maar winter is just not my season! Sinds ik de schema’s van de guide volg, heb ik er véél minder last van! De ingrediënten die je gebruikt voor de recepten zijn 80% clean, en daardoor kick je af van je suikerverslaving. Misschien herken je dit wel: je hebt een dagje lekker gecheat, en als je de volgende dag wakker wordt wil je er stiekem nog een cheatday aan vast plakken. Je bent meteen weer hooked! Wist je dat suiker verslavender is dan cocaine? Scary shit…
 • Ik ben slanker. Ik doe niet aan weegschalen, maar ik zie in de spiegel en voel aan mijn kleding dat ik slanker ben. Als je goed op je voeding let, kan het zo hard gaan. Daar kun je bijna niet tegenop sporten. De spijkerbroek die ik op onderstaande foto aanheb, zat na een week Fitgirlcode Guide al veel losser. Ik had ‘m bewust iets te klein gekocht, omdat ik van plan was om de komende maanden nog iets te krimpen. Toen ik die broek aandeed na de feestdagen voelde ik me echt een opgeblazen potvis, en een week later dacht ik: Damn gurl, i like what I see!

fitgirlcode

 

Wil jij zelf nu ook een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema’s, full body workouts, berekende macro’s en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

Recommended Posts

18 Comments

 1. Hoi Anna,
  Je review is heel inspirerend, en eigenlijk wil ik de guide direct aanschaffen en beginnen. Ik ben al aardig wat afgevallen en goed bezig met sporten en wil nog net de laatste stap zetten naar eindelijk een platte buik. Maar bedenk me dan dat ik als ik nu start niet weet wat ik moet doen als ik vijf dagen met collega’s in het buitenland zit voor m’n werk en al weet dat ik gezellige etentjes heb. Hoe doe jij het op dit soort momenten?

  • HI Marsha,

   Wat goed dat je meteen wilt beginnen met de guide. Ik snap dat dit een beetje lastig is als je met je collega’s naar het buitenland gaat. Misschien kun je de guide wel alvast aanschaffen en daarna even bekijken welke maaltijden je wel gewoon in het buitenland kunt maken. Of misschien kun je iets maken wat er op lijkt. Als ik uiteten ga, dan hou ik me de hele dag aan mijn eetschema en maak ik ‘s avonds een ‘bewuste’ keuzen. Geen brood, geen dessert, geen friet. Dat soort dingen. Of als je laat een van de snacks weg.

   Kortom: probeer je tijdens die 5 dagen aan het schema te houden waar het kan en probeer voor de andere momenten iets te eten wat er op lijkt. Staat er vis in het eetschema, bestel een visje in het restaurant. Zoek dingen die erop lijken. Je bent al zo veel afgevallen, dan heb je inmiddels vast een beetje kennis opgedaan over voeding. Succes!

   Succes ermee!

 2. Klinkt erg goed! Nu vraag ik me af of je dit op ieder moment kunt beginnen? Omdat er duidelijk ook 1 februari staat vermeld. Maar ik zou er dan graag na de carnaval mee beginnen haha. Mijn doel is om wat strakker te worden en daarnaast ook wat bewuster te worden. Is dat iets wat met deze guide mogelijk is? Thanks alvast!

 3. Wat een goede review en wat schrijf je leuk! Ik ben erg benieuwd naar je eindoordeel na de 8 weken. Ik hou de site in de gaten !:)

 4. Klinkt super! Maar is de gids ook geschikt voor mensen die geen vlees lusten?

  • Hi Noella, deze versie van de guide heeft nog geen vegetarische opties (tenzij je die zelf bedenkt), maar we gaan wel een e-book met vegetarische maaltijden maken! Houd de site dus in de gaten 😉
   X Shelley

 5. Fantastisch geschreven!
  Heb al vaker gedacht om aan de fitgirls guide mee te doen maar klopt het dat de handleiding in het Engels is?
  Maakt dit het lastig of valt dat wel mee?

 6. Hoi Anna,
  1 februari heb ik de fitgirlcode guide besteld en heb helaas nog steeds geen mail en/of post gehad.
  Wel heb ik de guide betaald, in mijn afschrift staat aan mollie paymants. Kan het zijn dat ik nog bericht hierover krijg of is er iets mis gegaan?
  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Britta

  • Hi Britta,
   Goed dat je even een bericht stuurt, het is niet de bedoeling dat je hem nog niet hebt. Heb je ook je ‘Ongewenst’ map bekeken? Soms komt hij daarin terecht.
   Als hij daar ook niet in staat, stuur dan even een mailtje met je ordernummer naar shop@fitgirlcode.com en dan zorgen we dat je de guide zo snel mogelijk krijgt!
   Groetjes Shelley

 7. Hoi Anna!

  wat een leuke review en fijn om te lezen dat hij zo goed bevalt. ik heb de guide ook gelijk aangeschaft toen deze beschikbaar kwam, maar ik vraag me af of ik niet veel te veel calorieën binnen krijg op een dag, omdat mijn doel vet verbranden is. Hoe kan je daar in combinatie met de voedingsschema’s in de guide het best mee om gaan?

  Liefs!

 8. Misschien een gekke vraag….ben zelf niet in de gelegenheid om naar de sportschool te gaan. Is dit dan wel iets voor mij?

 9. Hi! Leuke blog 😉
  Wat ik me nu afvraag.
  Wat gebeurd er na die 8 weken met de Guide? Komt er dan weer een nieuwe of moet je opnieuw betalen, kortom. Hoe werkt het 🙂

  Groetjes!

 10. Hi Anna,

  Die moeilijkheden met eten in toom houden en iebelig van MyFitnessPal ken ik wel! Toch maar de guide proberen, het klinkt heel goed 🙂

 11. Leuk! Komt er nog een vervolg? 🙂 ben benieuwd hoe je journey verder gaat!

  • Hi Elske,

   Op korte termijn komt er op FGC geen vervolg, want ik verruil sneakers en sportbroeken voor bruidsjurken en sluiers. Meaning: ik heb een nieuwe job bij The Perfect Wedding. Maar er komen nog een aantal andere reviews aan van de Guide die heel inspirerend zijn. Jij succes met jouw journey! XO Anna


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *