Anna’s sport- en eetschema

Sport & Eetschema's door anna FG

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met het meest serieuze deel van mijn fit journey. Inmiddels ben ik 20 kg lichter en drie kledingmaten kleiner. Het allermooiste is, dat ik zelfverzekerder en sterker ben. Hoe ben ik tot dit punt gekomen? Ik ben er gewoon vol voor gegaan. Eerder was ik niet écht bereid om offers te brengen. Totdat ik merkte dat mijn halfslachtige pogingen me niets meer dan frustratie opleverde. Ik moest zweten en afzien voor iets dat ik heel graag wilde: een vrouw die lekker in haar vel zit. Ik ben oprecht een betere versie van mezelf geworden. Niet alleen qua uiterlijk, maar ik doe dingen die ik voorheen nooit zou doen. En daar ben ik apetrots op!

annabefore-after

Een persoonlijk proces

Dit is voor iedereen die de fitste versie van zichzelf wil worden: er is geen geheime formule of wonderpil die je gaat helpen. Je moet gewoon gezond eten en keihard trainen. Het klinkt makkelijk, maar ik weet dat het niet zo is. Het is een proces van bloed, zweet en tranen, maar onderweg zul je ook belangrijke mijlpalen bereiken die ontzettend de moeite waard zijn! Hoe meer ik verander, hoe meer vragen ik krijg over mijn dagelijkse eet- en sportgewoonten. Ik heb daarom een week lang een mijn sport en voeding voor jullie bijgehouden. Besef dat wat voor mij werkt, niet perse jouw succesformule hoeft te zijn. Je moet je voeding en sportroutine aanpassen tot het goed voelt, net zoals ik dat ook heb gedaan.

TERUGVAL

Mijn eet- en sportgewoontes zijn nog steeds niet elke week hetzelfde. Een maandje geleden vond ik sporten stom en Milka Biscuit vooral heel lekker. Ik had enorm veel last van Anti Fit Girl gedrag. Dit soort perioden komen en gaan. Een jaar geleden vroeg ik mijn trainer Georgios om advies. (Ja die fitdipjes zijn een terugkerend dingetje). Ook al draait zijn leven om sporten, hij ervaart dit soort periodes zelf ook wel eens. Hij adviseerde me om niet te streng voor mezelf te zijn, maar wel door te gaan met trainen. Je workouts gaan misschien niet zo lekker en 'slackt' meer met je voeding dan je zou moeten, maar uiteindelijk wordt je afkeer tegen sporten weer minder. Ik heb zijn advies opgevolgd, en merkte langzaamaan dat ik weer terug op de rails kwam. Dus als ik het kan, kun jij het ook!

IMG_0006-01

Foto: Kaneesha Heskamp (Outfit: t-shirt #FITGIRLCODE, Jasje Jogha Ibiza)

SPORT EN- EETSCHEMA

Annas-food-and-sport-diary

Note: Sixforty is de naam van mijn gym. We doen aan gewichtheffen, HIIT (High-intensity interval training), cardio, crossfit en een heleboel burpees. (100!!! strafburpees als je vergeet uit te schrijven voor een training). Toevallig heb ik deze week veel Crossfit gedaan, maar ik vind het ook belangrijk om afwisseling in mijn trainingsschema te hebben. Omdat de Zevenheuvelenloop er aan komt ren ik de laatste tijd veel, maar ik vind het ook heel fijn om een uur lang baantjes te zwemmen voor een actief herstel. Die afwisseling heb ik echt nodig, heb ik gemerkt. Zo voorkom ik dat ik in een sportsleur kom. 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn sport- en eetschema. Niet vergeten Fit Girls: wanneer je een offday hebt, een training overslaat of junkfood eet, het maakt je geen slecht persoon. Het maakt je menselijk. Welcome to the club!