Appel-kaneel bananenbrood
Dit recept is een oldie, but goodie! oorspronkelijk van een van de meest fitte chicks out there, @dokter.roos, maar dan met een kleine aanpassing. Het originele recept wordt gemaakt met geraspte kokosnoot, maar dit is een appel-kaneel variant. Winning!
Ingrediënten
-
- 8 grote eetlepels fijngemalen havermout
- 1 grote appel
- 4 grote eieren
- 4 eiwitten (dus bovenop die 4 grote eieren)
- 4 gepureerde rijpe bananen
- 100 tot 150 ml of ongezoete amandelmelk of magere melk
- 2 handjes rozijnen
- 1 handvol fijngehakte walnoten
- 2 theelepels kaneel
- 1 scoop whey protein vanille
- Optioneel: 3 eetlepels stevia
Bereiding
-
-
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Mix de eieren met de bananen met een mixer of garde.
- Hak de appel in kleine stukjes en voeg het toe aan het banaan-eimengsel.
- Voeg alle andere ingrediënten toe.
- Vet een rechthoekig cakeblik in en giet het mengsel erin. Strooi de fijngehakte walnoten bovenop de cake.
- Ze de cake voor ongeveer 40-50 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Het is goed als de binnenkant nog een beetje vochtig is.
-
Ben je op zoek naar nog meer food inspiratie? We hebben namelijk heerlijke en gezonde recepten gemaakt voor onze food guides. En het mooie is: we hebben ook al rekening gehouden met de benodigde macro's. En dat 8 en 12 weken lang! We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!
[maxbutton id="58"]