Zoete aardappel-quinoabrood

Afgelopen zondag was ik in Amsterdam en daar hadden we toch zo’n lekker zoete aardappel cup cake, die moest ik ook maken! Ik had alleen geen recept, dat is wel een probleempje. Gelukkig heb ik altijd wel genoeg dingen in huis om lekker te kunnen bakken dus zo ook vandaag, ik trok alle keukenkastjes open en begon met het verzamelen van ingrediënten.

Mijn plan: een soort bananenbrood maar dan met zoete aardappel. Om het een lekker zomers tintje te geven doe ik er ook nog een beetje blauwe bessen bij. Dit wordt dus een echt zoet broodje!  Maar… ik vond nog wat Lola spelt quinoa in de kast die in de ‘goodie bag’ van de Jogha pop-up zat. Zo, voegen we dat toch ook gewoon even toe?! Het is een beetje een bij elkaar geraapt broodje geworden dus, maar wel lekker zoet en met lekker veel powerfood!

quinoabrood

Ingrediënten

 • 300g zoete aardappel (ongeveer 2 kleine)
 • 100g (spelt) quinoa
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 100ml water
 • 100g blauwe bessen
 • 100g speltmeel
 • kaneel

quinoabrood

Bereidingswijze

 1. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en laat deze vervolgens goed doorkoken zodat 'ie lekker zacht wordt.
 2. Pof de (spelt) quinoa. Dit doe je door een pan op hoog vuur te zetten en daar vervolgens zonder boter/olie de quinoa in te doen.
 3. Als de zoete aardappeltjes gekookt zijn giet je het water af en mix het met een blender, keukenmachine of een vork.
 4. Voeg nu stuk voor stuk de rest van de ingrediënten toe, begin met het water, de eieren en de banaan en voeg daarna de rest toe (behalve het kaneel). Mix het goed door elkaar en voeg als laatste een beetje kaneel toe.
 5. Pak nu een bakvorm of een cup cake vorm, net wat jij wilt! Je kunt er één heel brood van maken of twaalf kleine cup cakes. Vet deze goed in met kokosolie en doe het beslag erin.
 6. Zet het brood voor 45 minuutjes in de oven, de cup cakes hoeven er minder lang in!

Tip: Serveer met wat honing, notenpasta of gewoon los, het broodje is al zoet van zichzelf namelijk! Eetsmakelijk.

Liefs,

Maartje @gezonderecptjes 

Check Maartjes blog voor meer gezonde en lekkere recepten: www.gezonderecptjes.nl