Genoeg water drinken met deze lifehacks

Food & Recipes door Lien

Het is niet altijd makkelijk om genoeg te hydrateren. Soms schiet het erbij in en besef je je pas aan het einde van de dag dat je niet zoveel hebt gedronken. Gelukkig bestaan er handige trucjes die ervoor zorgen dat je het niet meer vergeet!

Zet het water in zicht

Vul een grote kan met water en zet deze ergens in het zicht, bijvoorbeeld op je bureau. Op deze manier herinner je jezelf eraan om te blijven hydrateren. Ander voordeel: je kunt dit meteen doen, omdat je het dus al bij je hebt staan.

Plan een hydratatieroutine

Zet reminders op je telefoon die je eraan herinneren om weer te drinken. Dit is vooral slim als je regelmatig op je telefoon kijkt – anders heeft dit trucje natuurlijk niet zoveel effect. De reminders kan je zelf instellen. Voeg als tekst bijvoorbeeld toe: ‘Herinnering: water drinken’.

Drink grotere glazen

Hoe meer je in één keer drinkt, hoe minder vaak je dit hoeft te doen. Dat scheelt weer een aantal reminders. Begin de dag bijvoorbeeld standaard met twee grote glazen water. Dit vormt gelijk een goede start: zo heb je al gelijk 0,5 liter gedronken. Die overige 1 liter lijkt dan opeens helemaal niet zoveel meer.

Meer lezen: Voeding die goed is voor je hersenen

Gebruik smaakversterkers

Ben je niet zo’n fan van water? Grote kans dat dit je in de weg gaat zitten om genoeg te hydrateren. Een simpele hack om dit te verhelpen is door smaakversterkers toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor citroen, komkommer of gember in je water.