Voeding die goed is voor je hersenen

Food & Recipes door Lien

Zelfs je hersenen kun je met voeding een oppepper geven. Niet alleen door ze te trainen, maar ook door simpelweg de juiste stofjes binnen te krijgen. Wat staat er op het menu voor een goedwerkende bovenkamer?

Voeding voor je hersenen

Pure chocolade

Je zou het niet denken, maar chocolade is mega gezond! Al ervaar je de positieve effecten vooral wanneer de reep minstens 85% cacao bevat. Het stofje magnesium zorgt ervoor dat je hersenen in topconditie blijven.

Koffie

Iedere dag een koffietje zou de kans op allerlei cognitieve stoornissen verkleinen. En zoals we weten geeft cafeïne je energie. Nadeel: dit opwekkende effect ontstaat doordat de adenosinereceptoren worden geactiveerd, de stresshormonen.

Spinazie

Liever geen koffie om je concentratievermogen een boost te geven? Vervang dit dan met een spinazie(smoothie). Deze groente is goed voor je geheugen en focus. Dat komt onder andere door de hoge gehaltes aan antioxidanten en vitamine B.

Walnoten

De bochten en rimpels op een walnoot doen gelijk al aan een stel hersenen denken. Heel toepasselijk, want deze noten zijn mega gezond voor je bovenkamer. Ze bevatten namelijk enorm veel DHA, een type omega-3 dat je beschermt tegen allerlei nare aandoeningen.

Ook interessant: sapjes: recepten voor meer energie

Blauwe bessen

De winnaar van het rijtje! Blauwe bessen hebben een ontstekingsremmend effect. De polyfenolen vangen vrije radicalen en voorkomen, net als walnoten, allerlei narigheden. Dit blauwe fruit verbetert ook je geheugen en bevorderen de doorstroming van zuurstof naar je hersenen.