Gezonde voeding die je huid verbetert

Food & Recipes door Lien

Voeding kan een natuurlijke remedie zijn tegen roodheid en oneffenheden. Om je huid te verbeteren hoef je dus helemaal geen dure skincare producten aan te schaffen. Je kunt hier ook al werken door het zelfhelend vermogen van binnenuit te stimuleren. Deze voedingsproducten zorgen voor een stralende huid.

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zitten vol met vitamine A, iets waar je huid veel baat bij heeft. Het helpt de vochtbalans te reguleren, zorgt voor een healthy glow en beschermt tegen schadelijke, vrije radicalen. Er zit ook nog eens een grote hoeveelheid vitamine C in zoete aardappel. Die gaat eveneens vrije radicalen tegen en werkt op allerlei andere manieren ondersteunend voor je huid.

Boerenkool

Deze groene bladgroente is rijk aan vitamine C. Dat versterkt je immuunsysteem en ondersteunt de collageenproductie. Het zit ook nog eens bomvol antioxidanten en vitamine K. Deze laatste heeft een ontstekingsremmende werking: heel fijn als je last hebt van roodheid of acné. Genoeg redenen om wat vaker een ouderwetse stamppot boerenkool klaar te maken.

Citrusvruchten

Citroenen, sinaasappels, grapefruits: ze hebben allemaal iets gemeen, namelijk dat ze enorm veel C bevatten. Fijn voor je collageenproductie en afweersysteem. Grapefruits en bloedsinaasappels bevatten ook nog eens het stofje lycopeen. Dit is een aminozuur dat de barrièrefunctie van je huid ondersteunt. Zo bescherm je je huid tegen schade van buitenaf.

Ook interessant: hoeveel vitamine D is genoeg?

Pompoenpitten

Deze pitten voeden je huid door de gezonde vetten en proteïnen die erin zitten. Ze zijn ook nog eens rijk aan zink, een mineraal dat erg belangrijk is voor een gezonde, stralende glans. Dit komt doordat zink de werking van vitamine A ondersteunt. Samen zorgen ze voor genoeg vocht in je huid.