'Ombar Breakfast for Champions' met Fajah Lourens

Lifestyle & Tips door fitgirlcode

Een aantal weken geleden werd ik gevraagd voor het event 'Ombar Breakfast for Champions'. Het klonk als een engeltje die over mijn tong plaste, voordat ik überhaupt wist wat het inhield. Zoals sommige van jullie misschien wel weten, bestaat mijn Instagram feed uit heel, heel veel ontbijtjes. Niet alleen omdat ik 's ochtends altijd megaveel honger heb, maar ook omdat ik er gewoon blij van word! Een breakfast for champions klonk voor mij dus als muziek in m'n oren. Voordat ik ook maar iets van de mail had gelezen, was mijn keuze al gemaakt! Ben je benieuwd naar het event en twee recepten vol met chocolade? 

THE DAY

Donderdag 31 maart was het zover. Er stond een ontbijt for champions op de planning en een workout met Fajah Lourens. Dat mijn billen zouden branden, kon ik van te voren al bedenken, maar dat het ontbijt zooo lekker zou zijn en uit zoveel chocolade bestond, had zelfs ik niet verwacht!

Toen ik aankwam in het pand, begon mijn buik al te lachen. Ik zag namelijk niet alleen chocoladereepjes, maar ook een soort papje (m'n favo ontbijtje sinds ik op deze wereld rondloop!) De pap zag ik overigens nauwelijks, want die zat verstopt onder een goddelijke laag chocolade. Not bad voor een event in het teken van gezondheid dacht ik zo! Oh en trouwens, het was niet zomaar chocolade, maar feel good chocolate. De chocolade is vegan, wordt gemaakt van ongezuiverde kokossuiker en is verrijkt met vruchten zoals açai bessen, zwarte bessen, blauwe bessen, goji bessen, cranberries en aardbeien. Kortom chocolade die ook van jou houdt. Dat verklaart de klik tussen mijn buik en de chocolade meteen; liefde op het eerste gezicht van beide kanten!

IMG_8408

Toch moest mijn buikje nog even wachten voordat 'ie echt in contact zou komen met zijn nieuwe vlam. Eerst stond er namelijk een workout op de planning met Fajah Lourens.

WORKOUT TIME

De workout was oké, nou laat ik het zo zeggen; mijn buik had nog meer zin in al die chocolade, mijn billen, buik en armen stonden in vuur en vlam & ik had dorst als een hond waarvan de drinkbak al drie dagen niet is bijgevuld.

ombarevent1

We deden vooral oefeningen voor de billen, benen en buik. Ik had trouwens ook niets anders verwacht aangezien het een workout van Fajah was, hihi :-) Daarnaast deden we wat oefeningen voor de armen (denk aan dips en push-ups), Kortom een training waar je een lekker voldaan en hongerig gevoel van krijgt. En da's niet mis als er een tafel vol met chocolade voor je neus staat. Na de workout was het tijd voor een groepsselfie en daarna gingen we eindelijk aan tafel.

FullSizeRender

TIME FOR CHOCOLATE

Part two; time for a breakfast for champions! En nee, we vielen niet meteen aan, zoals je misschien zou verwachten. Aangezien we met zo'n 15 tot 20 fitgirls waren, moesten er eerst duizend kiekjes genomen worden voordat het feest echt kon beginnen. En dat betekent niet dat iedereen netjes op zijn plekje zit en vervolgens een foto maakt van datgene wat dicht in de buurt staat. Nee.. dat betekent dat stoelen en tafels verschuiven, in de rij staan om een foto te maken met een marmeren tafeltje als ondergrond (lees een tafeltje van nog geen 30 centimeter lang en breed), en dat iedereen als vijfjarige kleuters op stoelen gaat staan.

IMG_8409

Maar oké, het was het waard, want de foto's waren uiteindelijk bij iedereen gelukt en dat kon natuurlijk maar één ding betekenen; aanvalluhhh.

De tafel was gevuld met lekkers, waaronder pannenkoeken gevuld met chocolade, een smoothie met chocolade, het eerdergenoemde papje met chocolade en heerlijke chocoladetruffels! Ik heb echt enorm genoten, maar ik moet wel zeggen dat chocolade sneller vult dan je denkt. Niet dat ik opgegeven heb hoor! Als 'breakfast champion' laat ik me natuurlijk niet kennen! Ik ga sowieso altijd door totdat de laatste kruimel. Dat doe ik thuis, dus dat deed ik hier ook met alle liefde. ;-)

Omdat jullie vast willen weten waar al die heerlijkheden op tafel nou precies uit bestonden, heb ik twee easy receptjes voor jullie verzameld!

GODDELIJK SMOOTHIE RECEPT

Ingrediënten:

 • 400 ml amandelmelk
 • 1 banaan
 • scheut yoghurt
 • Ombar chocolade naar keuze (1 reep van 35 gram)
  Tijdens het event zat de Blueberry & Acai chocolade in de smoothie verwerkt. In één woord: hemels!

Maal in een keukenmachine de Ombar Chocolade even kort tot kleine stukjes (niet helemaal fijn). Stop de amandelmelk, banaan, yoghurt en vermaalde chocolade in een blender & mix alles tot een lekkere smoothie! 

FullSizeRender

TE LEKKER TRUFFEL RECEPT

Ingrediënten:

 • 170 gr dadels
 • 70 gr amandelen
 • 80 gr pecannoten
 • Ombar chocolade naar keuze (1 reep van 35 gram)
  Tijdens het event werd de Coco Mylk chocolade in de truffels gebruikt; een echte aanrader!!

Stop de dadels, 50 gr amandelen, 60 gr pecannoten en de Ombar chocolade in de keukenmachine en maal dit fijn. Maak van de substantie balletjes. Maal de resterende amandelen en pecannoten fijn en rol de balletjes door dit notenmengsel!

FullSizeRender (6)

Zo easy kan het zijn! Weinig ingrediënten en zo gepiept, daar houd ik van. Ik heb zelf de smoothie al gemaakt en ook thuis smaakte 'ie god-de-lijk! De chocolade van Ombar vind je trouwens gewoon bij Albert Heijn.

Het was een ochtend die ik, mijn buik (die is echt dol op dit soort chocolade ontbijtjes) en mijn billen (burn baby burn) niet snel zullen vergeten. Wil je ook de recepten van de pannenkoeken en het papje, let me know in de comments hieronder! En mocht je nou benieuwd zijn naar de ontbijtjes die ik dagelijks post, neem dan even een kijkje op mijn Instagram. Wie weet word jij binnenkort dan ook wel een echte breakfast champion!