Recept: Boekweit pannenkoekjes met lijnzaad & kokos
Een goed ontbijt is het halve werk. Ze zeggen het niet voor niks. Je lichaam heeft ’s ochtends voldoende energie nodig om jou te laten stralen. Een ontbijt met een mix van langzame koolhydraten (boekweit) en gezonde vetten (lijnzaad en kokosmelk) bepaalt jouw energie en je positieve stemming voor de hele dag.
Om de dag goed te beginnen én er alles uit te halen wat erin zit, hebben wij een lekker en voedzaam ontbijtrecept voor je: boekweitpannenkoekjes met lijnzaad, kokos en aftoppen met notenpasta en vers fruit of wat verse noten. Boekweitproducten zijn zeer voedzaam en dus perfect voor een goed ontbijt. Boekweit bevat van nature geen gluten en tarwe, maar het kan wel sporen ervan bevatten. En het is daarbij een super lekker alternatief voor graan.
Vegan boekweit pannenkoekjes
Recept voor 2 personen:
Pancakes:
- 2 rijpe bananen
- 200g boekweitmeel (H&B)
- 300ml plantaardige melk (ongezoet kokos)
- 1tl bakpoeder
- 2el lijnzaad (H&B)
Topping:
- 1,5el cashewpasta (H&B)
- (bevroren) frambozen
- handvol aardbeien
- 1el kokosrasp (H&B)
- 1-2el omega mix (H&B)
- optioneel: agave siroop
Let's start:
Voeg de bananen, boekweit, plantaardige melk, bakpoeder en lijnzaad samen in een kom en mix dit vervolgens tot soepel deeg met behulp van een blender of keukenmachine. Als het beslag te droog lijkt, voeg dan per eetlepel wat plantaardige melk toe. Gebruik wat kokosolie in de pan om de pannenkoeken te bakken. Laat de pan met de kokosolie warm worden en het is tijd om te bakken. Schep 2-3 eetlepels beslag in de pan en strijk het beslag in een ronde, gladde vorm met de achterkant van de lepel. Tip: gebruik een grote koekenpan zodat je meerdere pannenkoeken per keer kunt maken.
Het is tijd voor de topping!
En deze is om je vingers bij af te likken. Wij bij FGC zijn er verslaafd aan, notenpasta. Wij gebruiken dit keer de cashewnotenpasta van Holland & Barrett. Deze notenpasta bevat geen toevoegingen en bestaat 100% uit geroosterde pinda’s. Dit kan weleens je nieuwe verslaving gaan worden. Leg de eerste pannenkoek op het bord en strooi er wat (bevroren) frambozen tussen voordat je de volgende erop legt. De warmte van de pannenkoeken zorgt ervoor dat de frambozen wat zachter worden. Herhaal met de volgende lagen pancakes. Maak je pannenkoeken af door er omega mix en geraspte kokos eroverheen te strooien. Garneer met verse aardbeien, een flinke schep cashewpasta en een scheut agave siroop. Eet smakelijk!
Liever non-vegan?
Voeg dan 2 eieren toe en breng de plantaardige melk terug naar 100 ml, je zou ook eventueel de plantaardige melk kunnen vervangen door amandelmelk voor een wat zoetere smaak.
Wij zijn in ieder geval dol op dit voedzame ontbijtje!
De producten die we hiervoor hebben gebruikt kwamen allen van Holland & Barrett.
VEGAN BOEKWEIT PANCAKES