City Tripping met srprs.me

Lifestyle & Tips door nadine FG

Op vakantie gaan is altijd leuk! Maar wat nou als je een vakantie boekt en je weet helemaal niet waar je naartoe gaat. Vind je het dan nog steeds leuk? srprs.me verzorgt vakantie verrassingen in alle soorten en maten. Lange reis, korte reis, ver weg, dichtbij, met een groep of alleen. Jij mag het zeggen. Ik kreeg er de kriebels van en boekte samen met mijn lief een 3-daagse City Trip naar the unknown. Best wel spannend!

 

En nu?

Het boeken van een City Trip is nog nooit zo makkelijk gegaan. We prikken een datum, bepalen hoelang we willen en nog geen 5 minuten later krijg ik de boekingsbevestiging van srprs.me. Ok, dat is makkelijk. Normaal gesproken is dit het punt dat ik mij goed ga oriënteren op de bestemming. Dat heb ik al gedaan voor het boeken, maar na het  boeken, ga ik echt los, wat is er allemaal te doen, wat MOET ik echt zien en welke culinaire toppers mag ik echt niet missen? Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Dat is nu wel even anders. Geen boekjes, geen kaarten, niets plannen. Gewoon afwachten. Met een onwennig gevoel staar ik enkele minuten naar de boekingsbevestiging. Uh ok, ik kan dit! Ik wilde dit dus ik kan dit!

 

The Unknown

Het is zaterdagochtend 5:30 en wij arriveren op Schiphol. Nog steeds geen idee waar we naartoe gaan, maar wel op het punt om daar elk moment achter te komen. Vanaf een week voor de trip kan je het weerbericht zien voor the unknown. Wisselvallig bleek het bij ons met wat zon en een drupje en temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Ok, na de weerkaart bekeken te hebben, kwam ik erachter dat alle opties vooralsnog open lagen, maar mijn gevoel ging uit naar het Noorden. Scandinavië? Zweden misschien? Zou ik heel tof vinden. Tijd om de bestemming te onthullen. Srprs.me stuurt een kraskaart en deze code voer je in op hun site en dan weet je waar je heengaat. Zo gezegd, zo gedaan, krassen, invoeren en? Jullie gaan naar..... Bordeaux, Frankrijk! Ok deze had ik echt even niet zien aankomen. Bordeaux it is!

 

bordeaux

Bordeaux

Bekomen van de eerste schrik dat we naar Frankrijk gaan, Bordeaux dus, stappen we in het vliegtuig. Ik heb totaal geen verwachtingen van Bordeaux. Ik ben er nooit geweest en als srprs.me ons er niet naartoe zou sturen, was ik er waarschijnlijk ook nooit naartoe gegaan. Waarom niet? Geen idee. Het trekt mij niet. Ik ben niet gek op Frankrijk. Waarom niet? Ook geen idee dus misschien wel goed om er weer eens naartoe te gaan. Bij aankomst zetten wij onze eerste voorzichtige stappen op Franse bodem, het is bewolkt en begint te regenen. Wij kijken elkaar aan en denken even 'waarom wilden wij dit ook alweer'. Niet teveel bij nadenken, gewoon doen, zo zijn wij hier uiteindelijk ook terecht gekomen. Een goede strategie bleek niet heel veel later.

 

Verrassend en fotogeniek

Ons hotel bevindt zich op een perfecte locatie in het centrum van Bordeaux en wij gaan gelijk maar aan de wandel. Ze zullen ons hier toch niet voor niets naartoe hebben gestuurd? Het moet de moeite waard zijn. Dat bleek wel toen wij langs het water liepen en uitzicht hadden op historische gebouwen en brede wegen. Bordeaux is mooi en er heerst een fijne sfeer!

 

bordeaux9

bordeaux3

bordeaux4

bordeaux8

 

Hotspots

Vakantie vind ik alleen leuk als de bestemming culinair ook wat te bieden heeft. Een bestemming als verrassing is leuk, maar met een culinaire verrassing scoor je pas echt punten bij mij. En wat dat betreft zit je in Frankrijk eigenlijk altijd wel goed. Dat besefte ik ook en de relatie tussen Frankrijk en mij is weer in ere hersteld. Het is even zoeken in Bordeaux, maar er zijn hele leuke restaurantjes. Bijvoorbeeld Potato Head waar wij de eerste avond belandde na wat rond te hebben geslenterd. Dit restaurant heeft een mooie tuin waar je in alle rust kan genieten van een glas wijn en het menu van de avond. Je bestelt hier meerdere kleine gerechten die je kan delen. Een klein beetje proeven van verschillende dingen, perfect! Wij hadden onder andere beef tartaar die perfect op smaak was gebracht, net als alle andere gerechten trouwens. De sausjes en bijgerechten waren echt een perfecte aanvulling op het vlees. Een echte aanrader dus mocht je in de buurt zijn ;)

Bordeaux5

bordeaux7

 

En verder? Verder is er ook genoeg te doen in Bordeaux. Musea, terrasjes, wijnproeverijen, voor ieder wat wils. Zouden wij nog eens boeken met srps.me? Ja! Het is een onwijs leuke manier om plekken te ontdekken waar je anders nooit naartoe zou gaan. Gewoon een keer doen, als je durft natuurlijk!