Healthy & tasty: Coco-Mango Sundae
De volgende keer dat je voor de roomijs afdeling van de supermarkt staat en je bijna naar je vertrouwde vriend Ben&Jerry’s grijpt, herinner je jezelf dan hieraan: “Treat doesn’t have to be a cheat”. Je kunt jezelf echt trakteren op heerlijk, zoet, romig lekkers, zonder dat je je lijf volgooit met bewerkt voedsel of allergenen waardoor je opgezadeld wordt met een opgeblazen gevoel dan wel schuldgevoel. Daarom stel ik je graag voor aan Happy Earth Kitchen’s Coco-Mango Sundae, een treat zonder cheat, maar proberen op eigen risico: het is namelijk wel verslavend lekker!
p.s. Dit is het originele recept. Heb je nu moeite met het gebruiken van de Amerikaanse 'cup', dan helpt dit handige artikel je verder!
Ingrediënten
- 2 cups mango blokjes – Bevroren
- ½ banaan
- 1 cup kokosnoot melk
- 4 bramen
- 5 amandelen - Fijn gehakt
Hoe?
- Stop de mango blokjes, banaan, en kokosnoot melk in de blender. Blend totdat het mengsel een nog ietwat grove structuur heeft.
- Stop het ijs in een bakje/glas.
- Knijp de bramen boven op het ijs fijn (of gebruik een vork).
- Top af met de amandelen.
Have fun, en geniet van je healthy sundae!