Recept: couscoussalade met avocado en feta

Lunch door roos-aduagyei

Vandaag ga ik jullie mijn favoriete lunchrecept met jullie delen, namelijk deze couscoussalade met feta. Als er iets is waar ik graag mee lunch dan is het wel couscous. Deze maaltijd staat binnen 10 minuten op tafel dus naast lekker is het ook nog snel klaar. En daar houd ik van! 

Dit gerecht maak ik, wanneer ik het meeneem naar kantoor, vaak de avond van te voren. Ik laat de couscous goed afkoelen en doe er daarna alle ingrediënten bij. Daarna gaat het, in een plastic bakje, de koelkast in. Zo kan ik 's ochtends 10 minuutjes langer in bed blijven liggen.

Ingrediënten

couscous salade

 

Bereidingswijze:

  1. Laat de couscous een aantal minuten wellen in kokend heet water. (1 kopje couscous = 1 kopje water)
  2. Snijd vervolgens de avocado, tomaatjes, feta en bosui in kleine stukjes.
  3. Wanneer de couscous klaar is breng je hem op smaak met 1 el olijfolie. Vervolgens kun je er peper, zout en tijm naar smaak bij voegen.
  4. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en doe daar, wanneer je het lekker vindt, wat honing over heen. Echt, ik eet sinds ik dit recept ken nóóit meer couscous zonder honing. Ik vind de combi geweldig!

Zo, ik hoop dat jullie net zo hard gaan genieten van deze salade als ik iedere week doe. Hij is snel, gezond en simpel om te maken. En vaak heb je deze ingrediënten ook al in huis, dat is helemaal handig!