Recept: Gezonde speltwafels
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! En dus het perfecte excuus om het wafelijzer uit de kast te trekken en wafels te maken... Dankzij Elze-Mieke hoeven we ons ook absoluut niet schuldig te voelen, want deze gezonde speltwafels zijn super gezond en ook nog eens om je vingers bij af te likken. Wie gaat ze uitproberen?
Wil je meer eiwitten binnenkrijgen? Voeg dan 1 schepje proteïne poeder toe aan dit recept. Let er dan wel op dat je mengsel niet te dik is, anders wordt je wafel te droog. Voeg eventueel wat extra water toe. Onze all time favorite proteïne poeders zijn die van FITSHE. Alle producten van FITSHE zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, bevatten extra magnesium en zijn vegetarisch! Daarnaast hebben ze ook een vegan variant.
Ingrediënten (3 wafels)
- 4 el speltmeel
- 1½ el kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder of baking soda
- scheut amandelmelk
- snuf kaneel
- kokosolie (coldpressed) of veganistische margarine (invetten wafelijzer)
- 2 vrije uitloop eieren
Ben je veganistisch? Vervang dan de eieren voor een grote banaan.
Benodigdheden:
- wafelijzer
Bereidingswijze
- Zet je wafelijzer aan.
- Doe al je je ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar tot er een beslag ontstaat.
- Als je wafelijzer op temperatuur is, vet je hem in met wat kokosolie of margarine.
- Giet nu wat van je beslag in de vorm. Pas op! Giet hem niet te vol, want dan loopt alles over als je hem dicht doet.
- Ik heb de wafels gegeten met wat vers fruit, kokos yoghurt, agave siroop en geroosterd amandelschaafsel. Wil jij het ook met geroosterd amandelschaafsel eten? Rooster je amandelen dan op laag vuur in een koekenpan terwijl je wafel staat te bakken.
Kijk voor meer heerlijke en gezonde receptjes op de blog www.eleze-mieke.com en Instagram @elzemieke.tijl.