De Fit Journey van Louella

door fitgirlcode

Iedere week zetten we een Fit Girl in de spotlights die een bijzondere Fit Journey heeft meegemaakt. Ze deelt haar ups- en downs, tips en tricks, ergernissen, slechte en goede gewoontes, en hoopt jou hiermee te inspireren om ook de fitste versie van jezelf te worden. Als zij het kan, dan kan jij het ook!

Begin 2014 stapte Louella op de weegschaal, en tikte ze de 90 kg aan. "Altijd als ik ’s ochtends voor mijn kledingkast stond, dacht ik niet aan ‘dit staat leuk’, maar het enige waar ik aan dacht is: ‘dit bedekt goed en hierdoor lijk ik niet zo dik.’" Ze besloot keihard aan de bak te gaan! Al snel veranderde haar wens om 10 kg af te vallen, in een levenslange passie voor fitness. "Ik realiseerde me: dit is het, dit is mijn ding! Méér spieren, méér power, méér massa." Louella's ultieme goal? Binnen nu en twee jaar meedoen aan haar allereerste bodybuild wedstrijd! Lees 'm snel, de Fit Journey van Louella! 

Wat was voor jou de reden/aanleiding om het roer om te gooien? Er was niet één specifieke reden. Het was meer een ophoping van meerdere factoren waardoor ik inzag dat het zo niet langer kon en dat ik echt veel te veel was aangekomen. Er werden soms grapjes gemaakt over mijn figuur en die kwamen best hard aan. Puur omdat ik wist dat die grapjes werkelijkheid waren. Rond de feestdagen in december 2013 werd er een foto gemaakt van mij terwijl ik aan het lachen was. Toen ik die foto zag, schrok ik me dood. Zag mijn gezicht er echt zo uit?! Ik voelde me steeds ongemakkelijker. Overal waar ik ging zitten probeerde ik mijn buik af te schermen zodat niemand mijn rolletjes zou zien. En shoppen bij de H&M ging bijna niet meer. Maat 42 ging amper aan en dat was toch wel een echte reality check. Toen ik begin 2014 op de weegschaal ging staan om mijn startgewicht voor het afvallen te zien, gaf de weegschaal bijna 90 kilo aan (ik ben 1.72 meter). Ik schrok me dood. Ik was maar 10 kilo verwijderd van de honderd…

Wie of wat heeft jou gemotiveerd? Mijn huidige vriend Leslie. Hij is fitness instructeur geweest en heeft mij begeleid en geholpen tijdens het afvallen. Iedere dag dat ik ging trainen was hij aan mijn zijde. Hij liet me zien hoe ik de oefeningen moest uitvoeren en hoe ik het beste kon trainen. Ook hielp hij me op weg met mijn voeding. Zonder hem zou ik nu niet zo ver zijn gekomen. Hij heeft altijd al het beste uit me naar voren gebracht en dat is echt fantastisch. We zijn echt een top team samen!

Waar schaamde je je vroeger voor? Voor mijn benen, buik en onderkin. Benen waren altijd het lichaamsdeel wat ik het liefst zoveel mogelijk bedekt wilde hebben. Dus geen shorts, rokjes of jurken. Dat was niets voor mij. Daarnaast vond ik mijn buik echt onwijs lelijk. Zo flubberig en groot. Ik droeg altijd wijde t-shirts zodat het niet zo zou opvallen en dat niks geaccentueerd zou worden. Altijd als ik ’s ochtends voor mijn kledingkast stond, dacht ik niet aan ‘dit staat leuk’, maar het enige waar ik aan dacht is: ‘dit bedekt goed en hierdoor lijk ik niet zo dik.’ Mijn outfits bestonden vaak uit een wijd shirt met iets van een jasje of blouse erover waardoor mijn kont ook deels bedekt werd. En laten we mijn onderkin niet vergeten. Dat was pas een obsessie. Ik kon niet wachten tot het weer najaar was, dan kon ik een grote sjaal om (die ik nergens af deed!) omdat dit voor mijn gevoel mijn onderkin bedekte.

Fit Journey van Louella

Louella op haar zwaarst, 90 kg 

Wat durf je nu wat je voorheen niet deed? Ik denk dat ik deze vraag het beste kan beantwoorden met een vraag. Wat durf ik niet? Echt, nu ik mezelf zo heb overwonnen, lijkt alles binnen handbereik. Geen doel is onhaalbaar, geen obstakel te groot, ik kan alles doen als ik maar in mezelf geloof en er gewoon voor ga. Ik dacht altijd dat afvallen niet voor mij was en dat ik het niet kon. Ik houd van eten, ik lust bijna alles, ik ben gemaakt om dik te zijn. Ik had zoveel pogingen gedaan, maar steeds mislukte het. Ik verloor de hoop dat het überhaupt mogelijk was. Tot ik mijn leefstijl écht ging omgooien, toen vlogen de kilo’s er af. Ik durf mezelf nu te zijn. Ik ben vrijer in de omgang en trek me niks aan van wat anderen van mij vinden. Ik heb echt mijn eigen weg gevonden en doe wat ik zelf wil. Een geweldig gevoel.

Wat was jouw slechtste gewoonte? Dat is toch echt het snoepen. Bij snoep denk ik aan chocolade, chips, koekjes, ijs en ga zo maar door. Ik kom uit een familie waar altijd weinig tot geen snoep in huis was. Als kind kreeg ik er ook niet veel van en ik denk dat dat een grote rol heeft gespeeld in het feit dat ik er nu zoveel trek in heb. Ik wil alles eten wat ik als kind niet kreeg.

Heb je deze gewoonte vervangen voor een goede gewoonte of heb je het in balans kunnen brengen? Ik heb dit gelukkig in balans weten te brengen. Eens in de zoveel tijd houd ik op zaterdag een cheatday. Dit houd in dat ik dan een dag alles mag eten wat ik wil. Daarin merk ik nu wel een grote verandering. Vorig jaar had ik nog onwijs veel trek in snoep, koek en chocolade en dit jaar is dat echt enorm anders. Ik richt me meer op hartig voedsel, in grote aantallen. Een klein voorbeeld: ik eet nu tijdens het cutten (droogtrainen / afvallen) bijna nooit eieren. Ik vind dat namelijk alleen echt lekker in combinatie met iets. Dan eet ik dus op een cheatday 3 of 4 eieren met worst of bacon. Heerlijk vind ik dat! Toch niet heel verkeerd voedsel en het geeft een goede energie boost. Daar kan ik echt van genieten.

Wat kan je absoluut niet uit je leven schrappen? Junkfood! Ik houd echt van afhaal eten en het liefst zo ongezond als het maar kan. Denk aan twee pizza’s, kapsalon met veel kaas, een bord patat met gesmolten kaas erover, Burger King, Mc Donalds… Echt heel erg, haha! Ik eet vaak in het weekend grotendeels wat ik lekker vind, zolang het binnen mijn macro’s past. Dan eet ik soms een dikke burger van de Mc Donalds, maar dan weet ik wel dat ik de rest van de dag moet compenseren. Toch houd ik het nu wel meer binnen de perken. Niet omdat ik er dan ineens kilo’s van aan kom, maar ik houd -door het extra zout wat ik dan consumeer- dan extra vocht vast en dat zie ik 2 dagen later terug in de spiegel. Minder droog en dat is jammer! Meestal is dit vocht rond het midden van de week wel weer verdwenen.

Fit Journey van Louella

13.5 vet in 2015 

Wat is het grootste diepte- en hoogtepunt in jouw journey? Mijn grootste dieptepunt was toch wel toen ik mijn baan verloor en ik niks nieuws kon vinden. Ik ging net over van mijn cut fase naar de bulk fase en ik was echt van plan om rustig op te bouwen, maar dit ging helemaal mis. Door alle stress van het werk zoeken en het verliezen van mijn ritme was ik veel thuis. Ik bleef maar eten. Gelukkig vond ik in de laaste week van mijn oude werk, iets nieuws! Dat was super, maar omdat ik ook altijd veel stress krijg van nieuwe dingen en ik compleet moest wennen aan mijn nieuwe werk, bleef het eten aanhouden. Ik kwam in korte tijd veel te veel aan. Toen besloot ik een nieuwe weg in te slaan met mijn bulk. Ik ging door met eten, en hoe! Er zijn namelijk veel manieren om te bulken. Waaronder de ‘dirty bulk’. Dit is niets meer dan verstand op nul en eten. Natuurlijk wel volgens je macro’s, maar je mag eten wat je wilt. Dit heb ik gedaan en kwam in de periode van september 2015 tot eind december 2015, 20 kilo aan nadat ik er al 30 was verloren in mijn afslankproces. Ik was bang dat ik het er niet meer af zou kunnen krijgen, maar ik wist dat ik vertrouwen moest hebben. Ik had het al eens eerder gedaan dus ik wist al hoe het moest. Een bulk is er om er voor te zorgen dat je spiermassa kunt opbouwen en ik richtte me in deze tijd vooral op mijn benen. Nu ik bijna weer ben afgetraind, kan ik goed merken dat mijn bulk goed is gegaan. Mijn billen zijn niet meer plat en shorts van zomer 2015 krijg ik niet meer over mijn bovenbenen. Dus ik ben er super blij mee.

Het hoogtepunt in mijn journey is dat ik doorzettingsvermogen heb ontwikkeld. Ik had nooit gedacht dat ik deze nieuwe leefstijl zo goed zou kunnen volhouden en dat ik al deze mooie dingen kan doen met mijn lichaam. Ik ben me ervan bewust dat ik mijn lichaam grotendeels kan vormen zoals ik het wil, zolang ik hard blijf trainen en iedere dag alles geef. Ik ben nu 2,5 jaar bezig en het gaat steeds beter. Ik leer van alles over mijn lichaam en probeer steeds nieuwe manieren en methoden uit om te ontdekken wat voor mij werkt. Daarnaast vind ik het ook super gaaf om mijn lichaam te zien ontwikkelen en dat ik steeds zwaarder kan trainen. Daar wil ik me dit najaar ook op richten. Sterker worden en meer powerlifts doen want dat geeft mij een enorme kick!

Wat heeft voor jou het verschil gemaakt, sporten/voeding of bijvoorbeeld de combinatie? Met stipt op nummer 1: mijn vriend. Als ik hem niet had, was deze hele fitness journey waarschijnlijk nooit gebeurd. Hij hielp me, maakte me wegwijs en gaf me tips over voeding en mijn leefstijl. Ik mag heel blij zijn dat zoiets moois me is overkomen en ik ben hem nog iedere dag dankbaar. We zijn altijd rond dezelfde tijd in de sportschool, maar we trainen niet samen. We helpen elkaar wel bij zware lifts, maar verder doen we lekker ons eigen ding. Het werkt super en het is altijd leuk en gezellig! Daarnaast denk ik dat de flexibiliteit van mijn voedingspatroon ook een grote rol speelt. Toen ik net begon met afvallen, hield ik geen macro’s bij. Ik wist niet eens wat dat precies was. Ik at gewoon op gevoel. Ik verwisselde de ongezonde voedingsmiddelen voor gezondere vervangers en dat ging super goed. Na een aantal weken verloor ik al 2,5 kilo en ik had als doelstelling om voor de zomer 10 kilo te verliezen. Ik bleef gezond eten en begon langzaam maar zeker ook kleine bakjes eten voor te bereiden. Het was niet echt een meal prep, maar meer een handigheidje om alvast wat eten klaar te hebben. Om de 2 uur at ik iets om mijn stofwisseling bezig te houden en daarnaast dronk ik veel water en thee. Op gegeven moment ging het zo snel dat ik de 10 kilo al een maand voor de zomer kwijt was! Ik voelde me super. Toen begon ik me langzaam maar zeker te verdiepen in voeding en begon ik later ook met supplementen en eiwitshakes. Ik berekende mijn calorieën en ging eten volgens macro’s. Het invullen was in het begin lastig, maar ik doe het nu nog steeds en het is deel van mijn leven geworden. Ik ben er niet veel tijd aan kwijt omdat ik er handigheid in heb gekregen. Soms vul ik niks in en weet ik zelf wel hoeveel ik moet / mag eten. Ik probeer het wel meer los te laten, maar het helpt me om gefocust te blijven.

Fit Journey van Louella

Benen/billen progress 2015

Wat is jouw doel op de korte- en lange termijn? Voor nu is mijn korte termijn doel om weer super droog te worden. Ik ben al een heel eind, maar het doel is nog niet bereikt. Hier ben ik momenteel druk mee bezig. Na het cutten wil ik me focussen op meer kracht. Ik wil gewoon heel sterk worden want het geeft me een kick als ik een personal record kan verbreken. Op lange termijn hoop ik mijn droom lichaam te bereiken. Ik heb nog veel delen van mijn lichaam waar ik me op wil richten en die ik wil versterken: mijn core, bovenbenen, biceps en meer v-shape op mijn rug. Het is een hele waslijst, maar ik beleef er ontzettend veel lol aan en het is gewoon mijn passie. Ik wil nieuwe methoden blijven proberen en mijn lichaam nog beter leren kennen. Het maakt me niet uit hoe lang ik er over doe, want ik heb alle tijd! Fitness zal altijd een groot deel van mijn leven zijn want het is alles voor me. Mijn uitlaatklep en ontspanning. Ik hou er van!

Volhouden is vaak het aller moeilijkste. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft? Door een goede balans te creëren. Het grootste gedeelte van mijn leven bestaat uit gezond eten en veel sporten. Ik train momenteel 6 keer per week. Dit is voor mij echt totaal niet moeilijk en ik hoef me er ook helemaal niet toe te zetten. Het sporten en gezond eten maken me gelukkig en ik leg mezelf geen restricties op. Als ik bijvoorbeeld op een dinsdag heel erg zin heb in pizza, bestel ik hem niet meteen. Ik wacht alle dagen tot het weekend is en als ik er dan nóg zin in heb, bestel ik. Dit geeft dan een extra ‘geluk momentje’ als ik dan eindelijk die pizza eet. Ik geloof niet in een leefstijl of dieet waarbij je jezelf allerlei dingen moet ontzeggen. Dat hou je namelijk niet vol. Het is hard trainen en gezond eten, maar er moet ook meer dan genoeg ruimte zijn voor lekker snoepen en genieten van het lekkere eten waar ik zo van houd. Eten maakt me gelukkig en door de juiste balans kan ik alles blijven eten wat ik wil!

Als je iets kon zeggen tegen de persoon die je was 'voor' je transformatie, wat zou je dan zeggen? Overwin jezelf. Je kunt zoveel meer zijn. Geloof in je eigen kunnen en ga er gewoon voor!

 Hoe ziet jouw sport-regime eruit? en heb je een vast schema? Ik heb geen schema maar een aantal dingen staan wel vast. Ik train sowieso iedere week 6 keer. Soms 5 als ik te moe ben, geen zin heb of gewoon iets anders wil doen. Al mijn doordeweekse avonden zijn bezet door mijn trainingen dus soms is het wel lekker om vrijdagavond te skippen en iets leuks te doen. Ook train ik altijd minimaal 2 keer per week benen. Tijdens mijn bulk was dit 3 keer, maar aangezien mijn herstel nu langzamer gaat doordat ik nu minder eet, heeft dit geen zin. Qua cardio probeer ik momenteel 4 sessies per week te doen. Dit bestaat dan uit fietsen, roeien of HIIT hardlopen op de loopband. Zolang ik me kapot zweet en totaal buiten adem ben na mijn cardiosessie, ben ik tevreden haha!

Wat vind jij de grootste bullshit hype op fitness gebied? Ik denk dat dat toch wel de speciale afslank- en detox thee pakketten zijn. Je ziet zo veel slanke, mooie dames op foto’s met zo’n pakje thee waarbij ze vertellen dat je door het drinken van dit soort thee, mooi slank kunt worden. Er bestaan geen magische drankjes en pillen. Mensen zijn altijd op zoek naar de ‘easy way out’ maar die bestaat simpelweg niet. Toch geven ze liever een bepaald bedrag uit aan iets waarvan ze denken dat het gaat helpen bij het afvallen en hopen dat ze snel gewicht zullen verliezen. Want dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn! Nee, gezondheid en een fit lichaam zijn niet te koop. Je moet er keihard voor werken. En als het makkelijk was, zou iedereen het doen!

Fit Journey van Louella

Louella's huidige shape 

Wat is je grootste ergernis als het aankomt op health & fitness? De misleiding van wat echt is en wat niet. Toen ik net begon met trainen richtte ik me vooral op een ‘gewoon slank lichaam’. Daar zocht ik dan ook plaatjes van op, om mezelf gefocust te houden en mijn doel te visualiseren. Nu ik echt meer de bodybuilding kant op ga, zijn die foto’s en plaatjes natuurlijk veranderd. Ik zie zoveel killer bodies waarvan ik zeg: ‘wow, die richting wil ik op’, maar soms besef ik zelf ook niet dat het grootste gedeelte van wat ik zie niet eens ‘naturel’ haalbaar is. Er zijn onwijs veel dames waar ik tegen op kijk, maar die niet alleen maar gezond eten en hard trainen als je snapt wat ik bedoel. Dat is gewoon jammer, maar dat hoort er bij en dat is de realiteit. Een van de redenen waarom ik het zelf heel belangrijk vind om mijn volgers alles, maar dan ook alles eerlijk te vertellen en te laten zien. Ik wil dat ze zien wat er haalbaar is en hoe je je lichaam kunt vormen. Daarbij is alles wat ik schrijf eerlijk en oprecht en ik houd niks achter. Iedereen heeft volledige toegang tot mijn account op de app My Fitness Pal waarin ik dagelijks alles registreer wat ik eet. En op mijn blog schrijf ik over mijn persoonlijke ervaringen met bepaalde methoden en technieken zodat mijn lezers er hopelijk iets uit kunnen halen wat hun proces zal bevorderen. Het geeft mij een goed gevoel als ik weet dat ik anderen kan helpen om ook het beste uit zichzelf te halen. Daarom deel ik zowel mijn goede dagen en periodes, als mijn mindere en slechtere momenten.

Hoe zorg jij voor balans in je voeding? Ik plan eigenlijk op zondag wat ik de komende week ga eten. Ik doe dan mijn meal prep en ik bouw al mijn tussendoortjes er omheen. Ik ben iedere maandag tot vrijdag van 8 tot 8 weg van huis. Ik neem alles mee in mijn maaltijd tas waar koeling in zit. Op zondag vul ik alles voor 1 dag in in My Fitness Pal en dit kopieer ik dan voor de rest van de week (tot vrijdag). Ik eet altijd ±1200 calorieën van wat ik dagelijks mag, in de tijd dat ik op werk ben. Na mijn werk ga ik altijd meteen door sporten en na het sporten heb ik meestal nog 400 calorieën over die ik dan vul met wat ik nog nodig heb en waar ik op dat moment zin in heb. In het weekend eet ik vaak iets makkelijker. Ik vul in waar ik zin in heb en mag alles van mezelf zolang het binnen mijn macro’s past. Ik vind het altijd heel erg belangrijk om sowieso mijn eiwitdoel te halen en de rest is flexibel. Nu ik aan het cutten ben, ben ik wel iets strenger voor mezelf, puur omdat ik niet te lang zo laag in de calorieën wil zitten. En ik kan niet wachten om weer te gaan bulken en spiermassa op te bouwen, dus hoe eerder ik mijn abs heb, hoe eerder ik weer langzaam meer kan gaan eten. (Volg me op My Fitness Pal: LouellaAimee)

Hoe staat jij tegenover het tellen van calorieën en macro’s? Het houd me gefocust. Ik heb weleens een week niet geteld, maar dat voelde niet goed. Ik weet wel dat ik het goed doe, maar tijdens het cutten is het voor mijn gevoel toch fijner om alles goed in de gaten te houden en de gestelde doelen echt te halen. Tijdens een bulkfase track ik ook, om langzaam op te bouwen en niet te snel te gaan. Zo zie ik precies hoeveel ik eet en waar ik misschien nog tekort kom. Het kost me niet veel tijd omdat ik het al 2 jaar doe en heb inmiddels allemaal kleine trucjes om het mezelf makkelijker te maken. Het kost me hooguit een kwartiertje per dag.

Fit Journey van Louella

Hoe ziet een healthy menu er voor jou uit?

Ontbijt:
-Ultimate Nutrition Isolaat eiwitshake, 2 scoops met 2 espresso shots en ijs
-Rijstwafel met pindakaas en hagelslag

Tussendoor 1:
-2 Rijstwafels naturel
-1 B’tween reepje (soort mueslireep)

Middag:
-Gegrilde kip met broccoli of sperziebonen

Tussendoor 2:
-Breaker kokos
-Musclepharm Combat crunch reep

Avond:
-Iets van vlees met een salade of een bak kwark.
-Dit is eigenlijk mijn basis op dit moment.

Wat is jouw favoriete ‘foodprep’ maaltijd? Dat is toch wel de grillkip van de Jumbo (al kant en klaar) met sperziebonen. Ik eet dit nu al een aantal weken achter elkaar en het verveelt gewoon niet. Het blijft enorm lekker ookal is het ingevroren geweest en ontdooid in de koelkast. Echt een super gerecht en het helpt me echt door mijn cut fase heen.

Doe je ook aan de zogeheten cheat meals/cheat days? De laatste tijd wel omdat er veel te vieren was. Ik ben gek op pizza en alles waar veel kaas op zit. Ik houd een cheatday vaak op zaterdag of zondag. Helaas merk ik dit wel op maandag omdat ik dan extra vocht vasthoud. Dat is het grooste nadeel. Ik kom er niet zo zeer van aan (als in vet/kilo’s), maar mijn lichaam houd heel snel veel vocht vast. Dus abs die aan het doorkomen zijn, faden dan ineens weer weg. Toch houd ik niet altijd een cheatday omdat ik het lekker vind of omdat ik er echt behoefte aan heb. Soms is het gewoon fijn om de batterij even op te laden en weer even flink over je gestelde calorieën doel te gaan. Ook dit merk ik dan op maandag, want dan is een super goede training gegarandeerd!

 Wat is een gezond alternatief voor je guilty pleasure? Ik ben gek op kapsalon en bedacht laatst de ultieme ‘gezonde’ vervanger hiervoor. In plaats van de friet, gebruik ik krieltjes, het ongezonde vette vlees vervang ik door de grillkip en de kaas vervang ik voor Leerdammer lightlife plakjes kaas die ik dan in stukjes scheur en er door heen meng. Ook de saus laat ik weg en ik top mijn gezonde kapsalon met wat verse blaadjes sla. Heerlijk!

 Wat is jouw ultieme Lazy Fit Girl product? Proteïne repen! Omdat ik zoveel weg ben van huis zijn repen echt een uitkomst. Ik werk op een kantoor, maar ik kan als tussendoortje niet uit een bakje gaan eten met een portie kip en groenten, daar is het te druk voor. Een reep is voor mijn tussendoortjes ideaal. Ik kan het altijd snel pakken en het bevat goede voedingswaarden waardoor ik weer eventjes vooruit kan. Mijn favoriet is toch wel de Combat Crunch van Musclepharm! Het enige nadeel is de prijs, maar dat heb ik er voor over.

Benieuwd hoe het nu staat met Louella's rise to power? Check snel haar Instagram pagina of haar blog!

Wil jij zelf nu ook een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

[maxbutton id="56"]

Ken jij of ben jij iemand die ook een bijzondere Fit Journey heeft afgelegd? Stuur dan een mailtje naar tessel@fitgirlcode.com. Jouw verhaal kan voor iemand het eerste of laatste duwtje in de goede richting zijn.