Dé guide naar de perfecte schoen voor jou

Fit & Training door anouk FG

Het kopen van de perfecte schoen. Het blijft lastig, want waar moet je rekening mee houden? Ga je voor comfort, uiterlijk of een combinatie van die twee? Er zijn zoveel modellen, merken, kleuren en ga zo maar door, dat ook wij soms door de bomen het bos niet meer zien. De zoektocht van de perfecte schoen, waar begin je? Ik zelf vind het altijd fijn om alles samen op een website te hebben. Supersales is hier een goed voorbeeld van. Met het enorme aanbod is er voor iedere wens wel een geschikte schoen te vinden en ook bijpassende kleding. Het fijne aan deze webshop vind ik ook dat er veel mooie aanbiedingen zijn, van allerlei mooie merken. Maar waar moet je nu naar kijken bij het kopen van de perfecte schoen?

Een goed voetbed

Afhankelijk van waar je de schoen voor gaat gebruiken is een passend voetbed natuurlijk heel belangrijk. Je kunt je misschien wel voorstellen dat, wanneer je bijvoorbeeld een marathon gaat lopen, je een heel ander voetbed nodig hebt dan wanneer je een simpel sneakertje voor erbij zoekt. Dus of je nu voor stoere boots gaat of bijvoorbeeld een sportieve Adidas sneaker, houd te allen tijde rekening met het voetbed!

De juiste breedtemaat

Deze is zeker belangrijk wanneer de schoenen voor langere periodes aan een gedragen wordt (bijvoorbeeld bij comfortschoenen). Een te smalle breedtemaat kan zorgen voor kramp en pijn tijdens het dragen van de schoenen. Waar een te grote breedtemaat ervoor kan zorgen dat de schoen te los zit en niet genoeg ondersteuning geeft. Zorg er dus altijd voor dat de schoen comfortabel zit maar ook zeker goed aansluit. Alles over het opmeten van de breedte van je voet vind je hier.

De juiste ondersteuning

De ondersteuning die een schoen geeft mag ook niet vergeten worden. Wanneer je voet te weinig of geen ondersteuning krijgt van je schoen kan je voet zelfs breder en langer worden! Zoals je hierboven al gelezen hebt, heeft de breedtemaat invloed op de ondersteuning van je voet, maar ook het materiaal, de kwaliteit en het model van de schoen hebben hier invloed op. Overweeg dus altijd goed wat bij jouw voet en wensen past.

Het juiste materiaal maakt de perfecte schoen

Naast alleen het uiterlijk van een schoen, doet het materiaal waarvan de schoen is gemaakt natuurlijk nog meer. Zo zijn sommige modellen waterdicht, andere juist ademend. Het fijne aan Supersales is dat je op hun website kunt filteren op materiaal. Dit maakt het een stuk makkelijker om jou perfecte schoen te vinden wanneer je opzoek bent naar iets specifieks.

Genoeg om op te letten dus ;) Houd het in je achterhoofd tijdens je volgende zoektocht, en zorg ervoor dat je zo veel mogelijk plezier haalt uit je nieuwe aankoop!