Fan van pasta maar niet van koolhydraten? Dit zijn de lekkerste pasta vervangers!

Food & Recipes door jules-pruijn

Wij zijn echt MEGA fan van pasta, maar helaas is dit voor ons geen gerecht dat we drie keer per week aan ons weekmenu kunnen toevoegen. Het is namelijk heerlijk om te eten, maar iets minder lekker als je ziet wat die koolhydraten doen als je er te veel van eet. Maar kan je dan iets anders eten als pasta vervanger? Wij geven je een paar tips!

Courgetti

Oke, misschien niet helemaal een ‘echte’ pasta, maar dat is ook precies waar we naar op zoek zijn: een vervanger ;). Je kunt ervoor kiezen om kant en klare courgetti te kopen bij de supermarkt, of je kunt zelf pasta maken van courgette. Je kunt bijvoorbeeld tagliatelle maken door plakken eraf te schaven met een kaasschaaf, of je kunt de courgette in plakken snijden en deze vervolgens gebruiken als lasagne. Maak een lekkere saus en voilà, je kunt gewoon je lievelingspasta eten, met courgetti in plaats van pasta. Yay!

Kan je wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker recept met courgette? Kijk dan eens naar dit recept van mega lekkere én low carb courgetterolletjes met ricotta in tomatensaus!

Pompoen

Ik hoor je denken: pompoen? Als pasta?! Ja, dit is dus echt een ding! Net zoals je pasta kunt maken van courgette, kan je dit ook maken van pompoen. Je kunt er zelf spaghetti van maken met een dunschiller, of er zelf dikkere plakken van snijden en er op deze manier tagliatelle of lasagne van maken. Een super pasta vervanger dus!

Aubergine

Deze pasta vervanger valt in dezelfde categorie als courgette. Je kunt van aubergine namelijk echt heerlijke lasagne maken! Snijd er plakken van, en opvullen maar! Je proeft her verschil misschien niet eens ;).

Overig

Er zijn tegenwoordig zoveel opties, zo kan je bij de supermarkt bijvoorbeeld ook linzenpasta kopen. Ook van bijvoorbeeld wortels, bieten of broccolistammen kan je een heerlijke pasta maken. Ga eropuit met je dunschiller, kook een lekkere saus en je hebt je healthy, low carb én lekkere pasta zo op tafel staan! Enjoy!