De lekkerste salades met Albert Heijn

Lunch door shelley

Wanneer het lunchtijd is op de #FITGIRLCODE head quarters komen de hongerige Fit Girls met de meest unieke creaties op tafel. Soms zijn het salades, andere keren wraps, of gewoon heerlijke leftovers van het avondeten de dag ervoor. Deze week hebben we zulke lekkere salades gemaakt dat we ze gewoon moesten delen!

Bij #FITGIRLCODE zijn we natuurlijk met allemaal vrouwen (oke, en 2 mannen) en we hebben een gezamenlijk doel: gezond, maar wel lekker eten. En dat is soms nog best wel moeilijk! Een salade wordt al gauw saai wanneer je hem een paar keer hebt gegeten. Daarom hadden we deze week wat leuks bedacht: iedereen moest een ingrediënt kiezen en daarmee zouden we een salade gaan maken. We hebben wel een klein beetje gecheat op dit spelletje, want sommige combinaties werden wel heel erg vreemd.. ;)

Laura houdt van zoet in haar eten en wist meteen welk ingrediënt zij wilde kiezen: mango. Anna zorgt er altijd voor dat het eiwit gehalte van onze lunches voldoende is en koos daarom voor gerookte kip. Ik had iets gelezen over brocco-cress en stelde daarom dit ingrediënt voor. Dit zorgde even voor wat twijfel onder de Fit Girls, maar uiteindelijk besloten we er toch voor te gaan, zo blijft het allemaal een beetje een verrassing voor je smaakpapillen. Zo stelde iedereen iets voor en kwamen we uit op 2 verschillende salades.

First things first: boodschappen doen! Sinds kort heeft Albert Heijn een vernieuwd saladeschap waardoor we onze droomsalades konden verwezenlijken. Het resultaat van onze lunch-game? Een tafel vol heerlijke salades, een feestje in alle tummies en een stel hele blije Fit Girls!

De eerste salade bestond uit eikenbladsla, pittige kiemgroenten, brocco-cress, maiskorrels, sojabonen, gerookte kip, mango en wat yoghurtdressing met kruiden. Yum! Het klinkt misschien in eerste instantie niet als de beste combo, maar als je niets uitprobeert zul je ook nooit nieuwe (heerlijke) recepten ontdekken. Dat is ook eigenlijk het fijne aan salades - je kunt er alles in stoppen wat je wilt en er eindeloos mee variëren.

In de tweede salade zat spinazie, zongedroogde tomaatjes, linzen, gemengde pitjes, gemengde paddenstoelen, saladekaas en pompoenblokjes. Hiervan moet je alleen even de gemengde paddenstoelen en de pompoenblokjes aanbakken met wat knoflook, zout & peper maar verder is het heel makkelijk en gooi je alles bij elkaar! Er zit al zo veel smaak aan dat je ook geen dressing nodig hebt. Handig!

Het was echt super leuk om op deze manier samen een lunch te maken, je probeert daardoor allerlei ingrediënten die je zelf misschien niet zou gebruiken. De combinatie kip en mango had in ieder geval in mijn keuken niet ontstaan, en toen bleek dus dat het een heerlijke combo is.

Het is moeilijk om een winnaar te kiezen uit de 2 salades, maar als we écht moesten kiezen, dan was de kip-mango-salade toch wel het lekkerst. Door de toevoegingen zoals de pittige kiemgroenten en de brocco-cress had het een bijzondere smaak die de verwachtingen overtrof. Het was super makkelijk om de salade te maken doordat je bij de Albert Heijn handige slavullers en toevoegingen kunt kopen die je salade al gauw heel lekker maken!

En weet je wat nog leuker is? Onze kip-mango-salade staat nu op de website van de Albert Heijn! We hebben nog een hele leuke video gemaakt van de salade die je hier kunt terugzien. Zoek op #AHvers voor nog meer lekkere salades en ga vooral zelf experimenteren! Misschien krijg jij je collega's/fellow Fit Girls ook wel zo ver om een lunch samen te maken :)