Dit zijn de voordelen van krachttraining

Workout door Chloe

Krachttraining: you hate it or you love it. Hoe dan ook heeft het ontzettend veel voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat de ene na de andere gym uit de grond stampt. Maar waarom is het dan zo populair? Wij vertellen je de voordelen van krachttraining.

Voordelen van krachttraining

Het is natuurlijk logisch dat krachttraining goed voor je is. Het is nou eenmaal een sport. Maar hoewel de meeste denken dat het vooral goed is voor spieropbouw, heeft het nog veel meer voordelen. Lees je mee?

Afvallen

Ja, cardio is echt niet de enige manier om af te vallen. Ook krachttraining is heel effectief. Niet alleen tijdens het sporten verbrand je calorieën, maar ook daarna. Wist je dat je na een sessie krachttraining zo’n 100 calorieën extra verbrandt in de 24 uur erna? Ook verbrandt je lichaam meer calorieën als je meer spieren hebt.

Strakker lichaam

De voornaamste reden om aan krachttraining te beginnen is natuurlijk een strakker lichaam. Doordat je spieren groeien zal je deze meer gaan zien. Je krijgt strakkere benen, vollere billen en je zal er ook slanker uitzien.

Stofwisseling

Zoals we net al zeiden verbrand je ook meer energie in rust wanneer je meer spieren hebt. Hierdoor krijgt je stofwisseling een boost en verbrand je meer vet. Wanneer je gewicht wilt verliezen is ook cardio dus goed om in je schema te verwerken.

Minder rimpels

Wist je dat je door regelmatig krachttraining te doen je huidveroudering tegengaat? Ja, dat betekent dus ook rimpels. Deze ontstaan namelijk als je spiermassa achteruit gaat waardoor je huid minder strak wordt. Met krachttraining kan je dit voorkomen.

Meer zelfvertrouwen

Zeg nou zelf, als je lekker in je vel zit dan voel je je toch ook meteen een stuk zelfverzekerder? Wanneer je resultaat gaat zien van je harde werk in de sportschool zal dit je een boost geven en zo voel je je een stuk zelfverzekerder.

Minder kans op blessures

Omdat je spieren sterker worden heb je ook minder kans op blessures. Je traint namelijk al je spiergroepen. Ook zal je lichaamshouding verbeteren.