havermout

De zomervakantie zit er al even op. We gaan allemaal weer naar school, studie of werk… Real life! Helaas is er in dit alledaagse leventje vaak niet veel tijd om ‘s ochtends uren (oké, een kwartier) in de keuken te staan voor de perfecte bananenpannenkoekjes. Wil je ook op drukke dagen gezond en lekker ontbijten? Probeer deze instant havermout. Super snel en easy!


728x90 shop GIF banner

Je kent vast de instant havermout uit de supermarkt wel. Super makkelijk en ook helemaal geen heel verkeerd ontbijtje. Het enige nadeel is dat deze instant havermoutjes vaak best prijzig zijn. Dat kan goedkoper! Je eigen homemade instant havermout!

Ingrediënten (12 porties)

Per portie: 283 kcal, 5,9 gr vet, 9,6 gr eiwit en 45,1 gr koolhydraten.

Variaties (per portie)

Kruidig: 2 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat en ½ tl gember
Chocolade: 1 tl cacao nibs, 2 tl cacaopoeder, 2 tl kokosrasp en 1 el fijngehakte hazelnoten
Koek: 1 el fijngehakte walnoten, 1 el rozijnen en 1 tl kaneel
Pindakaas: 1 el pindapoeder en 1 el fijngehakte cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Doe de helft van de havermout in een kom en mix de havermout met behulp van een staafmixer fijn tot havermeel.
  2. Voeg de andere helft van de havermout toe samen met het palmsuiker, zout en eventueel de ingrediënten van de door jouw gekozen variatie (keer twaalf of per portie voor meerdere smaakvariaties). Meng alles goed door elkaar.
  3. Bewaar de havermout in een goed afsluitbare pot. Bijvoorbeeld een weckpot. Of verdeel de twaalf porties direct in afsluitbare zakjes (handig als je verschillende smaakvariaties wilt).
  4. Tijd voor ontbijt? Doe een portie havermout in een kom. Voeg om de havermout te bereiden 120 ml kokend water toe en roer dit goed door. Laat de havermoutpap 3 minuten rusten.

Eet smakelijk!

Heb je nog een minuutje over? Snijd dan nog snel een banaantje of gooi wat diepvriesfruit over jouw bordje havermout. Je kunt natuurlijk ook gedroogd fruit toevoegen bij stap twee (bevat wel meer suiker).

Zet jij ‘s ochtends de wekker een kwartiertje eerder om een heerlijk ontbijtje in elkaar te flansen of ga jij voor makkelijk en snel? Ik ben heel benieuwd of je dit instant havermout recept gaat proberen! Laat me weten wat je van de instant havermout vindt en welke smaakvariant jouw favoriet is door een comment achter te laten of tag me op Instagram @Nathalie2605. Enjoy!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *