zoete aardappel recept

Hi girls!


728x90 shop GIF banner

Ik ben gék op zoete aardappel uit de oven, en maak het dan ook meerdere keren per week. Het lijkt soms alsof zoete aardappel heel bewerkelijk of moeilijk te maken is, maar dat is helemaal niet zo! Ik sla alle lastige stappen (à la: 1 uur weken in koud water) gewoon over (wauw.. such badass) en ik proef geen verschil! Waarom moeilijk doen, als het ook easy peasy kan?

Ingrediënten

  • 2 kilo zoete aardappel, geschild
  • flinke scheut zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel gedroogde thijm
  • 1 kleine eetlepel paprikapoeder
  • 1-2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Bereiding

Wedges snijden doe je zo: snijd een aardappel in de lengte door. Daarna leg je de aardappel op de platte kant, en snijd je hem 2-3 x in de lengte door. Daarna voeg je alle kruiden en olie toe. Even goed husselen, done! Bak de aardappels in 30-45 minuten in de oven op 180 graden. Ze blijven zacht, maar met een knapperig randje.

Twee kilo zoete aardappel is genoeg voor 6 personen, of 4 mensen met berenhonger! 😉

Enjoy!

x

Roos

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *