Exclusief: voedingsschema uit de Happy Healthy Guide
Al onze guides zijn gemaakt omdat we merkten dat er vraag was vanuit de community. Toen er bijna een jaar terug werd gevraagd om een guide die je helpt met afvallen én het behouden van jouw nieuwe gewicht, zijn we natuurlijk hart aan de slag gegaan. Het resultaat: een dubbeldikke guide die bestaat uit twee delen. Je ziet het vast al aankomen, maar jawel, deel I focust zich op (gezond!) afvallen zonder jezelf uit te hongeren, deel II gaat om het behouden van je gewicht. Vandaag geven we een exclusief kijkje in de guide door een voedingsschema uit het eerste gedeelte van de Happy Healthy Guide te delen!
Ontbijt: bananenijs
Ingrediënten:
- 2 bevroren bananen (160 gr)
- 75 ml amandelmelk
- 20 gr granola
- 30 gr blauwe bessen
- 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
- Doe de bananen, kaneel en amandelmelk in een blender en mix tot een bananensmoothie.
- Schep het ijs in een bakje en maak het af met granola, blauwe bessen en nog wat kaneel.
kcal 267 | 47 gr koolhydraten | 6 gr vetten | 6 gr eiwitten
Snack:15 gram pure chocolade
kcal 80 | 5 gr koolhydraten | 6 gr vetten | 1 gr eiwit
Lunch: American pancakes
Ingrediënten:
- 55 gr bloem
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 1 tl kaneel
- 145 ml magere yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- 10 gr noten
- 15 gr pindakaas
Bereidingswijze:
- Kluts het ei en eiwitten luchtig in een kom en voeg hier de bloem, kaneel, bakpoeder, en 45 ml magere yoghurt aan toe. Kluts dit met een garde tot een luchtig pannenkoekenbeslag.
- Verwarm wat bakspray in een pan en bak zo’n 9 kleine pannenkoekjes uit het beslag.
- Stapel de pannenkoeken op, giet de overgebleven yoghurt (100 ml) erover & voeg de pindakaas en noten toe.
kcal 529 | 52 gr koolhydraten | 20 gr vetten | 34 gr eiwitten
Snack: groenten met een cottage cheese dip
Ingrediënten:
- 100 gr cottage cheese light
- 100 gr komkommer
- 1⁄2 paprika
- paprikapoeder
- 1⁄2 knoflookteen
- bieslook
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Hak de knoflookteen fijn en roer deze met alle kruiden door de cottage cheese heen.
- Snijd de paprika en komkommer in reepjes & dippen maar!
kcal 107 | 11 gr koolhydraten | 1 gr vet | 14 gr eiwitten
Diner: rijstsalade met kip en biet
Ingrediënten:
- 45 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
- 1 gekookte biet
- 180 gr kipfilet
- 1 bosui
- 10 gr noten
- 1 geitenkaasschijfje
- 60 gr sla
- 5 gr peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de rijst in 8 tot 10 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een pan.
- Snijd ondertussen de sla, bosui en biet. Hak ook de noten fijn.
- Doe de gesneden groente en noten samen met de verkruimelde geitenkaas in een schaal en voeg hier de (afgegoten) rijst en kipfilet aan toe. Meng alles door elkaar tot een lekkere salade. Vergeet niet wat peper en zout en peterselie toe te voegen.
kcal 506 | 44 gr koolhydraten | 13 gr vetten | 53 gr eiwitten
Snack: kwarkproteïnebowl
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Doe de kwark, whey en kaneel in een blender en mix tot een gladde kwark structuur.
- Doe het mengsel in een schaaltje en verdeel de druiven eroverheen.
kcal 286 | 19 gr koolhydraten | 3 gr vetten | 45 gr eiwitten
Totaal kcal: 1774 | koolhydraten | 179 | vetten: 49 | eiwitten: 153