De Fit Journey van Pascale

door fitgirlcode

Iedere week zetten we een Fit Girl in de spotlights die een bijzondere Fit Journey heeft afgelegd. Ze deelt haar ups- en downs, tips en tricks, ergernissen, slechte en goede gewoontes en hoopt jou hiermee te inspireren om ook de fitste versie van jezelf te worden. Als zij het kan, dan kan jij het ook!

Pascale Aay (23) besefte na de kiekjes van haar vakantie in Mallorca dat het over was met de pret! Ze schrok van zichzelf, haar lichaam en zag er ongelukkig uit. Na verschillende diëten uitgeprobeerd te hebben, besloot zij dat het tijd was om een nieuwe gezonde weg in te slaan en zo begon haar Fit Journey. Pascale verloor in totaal 30 kg! Hoe is haar dit gelukt? Lees hieronder haar verhaal.

Wat was voor jou de aanleiding om het roer om te gooien? Het was de zomer van 2012, ik woog 85kg en ging met acht vriendinnen naar Mallorca. Ik wilde graag wat nieuwe zomerkleding, want ik paste mijn zomerkleding van 2011 niet meer. In de standaard kledingwinkels paste ik niet meer de grootste maat, maat 42/XL. Ik heb toen wat wijde jurkjes gekocht en mijn vakantie gevierd met veel cocktails, uit eten gaan en ijs. Na deze uitspattende vakantie kreeg ik de vakantiekiekjes terug. We keken met z'n allen de foto’s terug en ik schrok. Ik schrok van mezelf op de foto’s, van mijn lichaam, hoe ver ik het heb laten komen en hoe ongelukkig ik er soms op de foto uit zag.

Wie of wat heeft jou gemotiveerd? Ik heb verschillende diëten geprobeerd: Dr. Frank, Sonja Bakker etc. Toen zag ik een bericht van een vriendin van mijn zus op Facebook. Zij plaatste een bericht met dat ze al 10kg kwijt was. DIT WILDE IK OOK! Ik heb haar een privé bericht gestuurd en ben toen het Cambridge 800 dieet begonnen – Raad het niemand aan maar heeft mij wel een andere mindset gegeven met hoe ik nu leef. Ik ben hiermee ongeveer 10kg afgevallen in ongeveer 4/5maanden. Dit dieet hield in dat ik mijn ontbijt en lunch moest vervangen voor een reep en een shake en met het avondeten mocht ik wel eten. Ik werkte toen in de kinderopvang dus at vaak wel met de kinderen een broodje/cracker/fruitje mee en hield mijn avondeten ook niet tot 400kcal. Na 5maanden ben ik hiermee gestopt. Hierna ben ik veel op blogs en sites gaan kijken om gezonder te eten en thuis te sporten. Op Fitbeauty, Fitdutchies, Ilovehealth, Optimavita, inlovewithhealth, Fitgirls.nl en #FITGIRLCODE. Ook ben ik heel erg gemotiveerd geraakt door Instagram en ben ik hier nu ook erg actief op. Ik ben gezonder gaan eten en mij gaan verdiepen in krachttraining.

Waar schaamde je je vroeger voor? Ik schaamde me voor mijn uiterlijk, het meeste waar ik me voor schaamde waren mijn buik, benen en armen. Ik verbloemde dit altijd met wijde jurkjes en leggings. Ook trok ik vaak zwart aan.

Wat durf je nu wat je voorheen niet deed? Ik draag eindelijk broeken, skinny jeans, spijkerbroeken, jumpsuits etc. Toen ik 85kg woog deed ik dit echt niet.

Wat was jouw slechtste gewoonte? Ik dronk veel alcohol, ik was een gezelligheidsdrinker. Donderdagavond begon ik al na de voetbaltraining een biertje te nuttigen in de kantine. Op vrijdag luidde ik het weekend met vriendinnen in middels een lekker rosébiertje. Op zaterdagavond na mijn werk sloten we de werkdag af met een Jillz, hierna deed ik een Powernap en gingen we rond 10u naar de kroeg tot een uurtje of 3. Op zondag na de voetbalwedstrijd gingen we nog even een afzakkertje nemen in de kantine.

Heb je deze vervangen voor een goede gewoonte of heb je het in balans kunnen brengen? Toen ik gestart ben met mijn dieet dronk ik geen alcohol. Ik merkte dat ik iets minder los was tijdens uitgaan maar ik bleef alsnog een spontane teut in de kroeg.

"Chocolade komt van cacao, cacao komt van een plant. Chocolade telt als groente. Punt."

Wat kan je absoluut niet uit je leven schrappen?  Chocolade. Maar chocolade komt van cacao, cacao komt van een plant. Chocolade telt als groente. Punt.

Wat is het grootste diepte- en hoogtepunt in jouw journey? Dat ik teveel progressie wilde zien en dus te gefocust was op mijn lichaam, eten en sport. Ik woog op een geven moment ongeveer 53kg met een lengte van 171cm. Ik was in deze periode té streng, hierna ben ik weer omgeslagen in eetbuien (2 repen chocolade, een pak koek, snoep en chips binnen een uur naar binnen werken). Mijn hoogtepunt was dat ik hulp heb gezocht en nu praat met een speciale psycholoog gericht op voeding en diëtiste om een betere versie van mezelf te worden.

Wat heeft voor jou het verschil gemaakt, sporten/voeding of bijvoorbeeld de combinatie? De combinatie van sporten en de juiste voeding heeft bij mij duidelijk verschil gemaakt in mijn transformatie. Ik heb veel verschillende sporten gedaan: paaldansen, veldvoetbal, zaalvoetbal en handbal, maar krachttraining en hardlopen blijkt toch nu echt mijn ding te zijn.

Wat is jouw doel op de korte- en lange termijn? Ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten, ik wil in de spiegel kunnen kijken en zeggen tegen mezelf: ‘Je ziet er goed uit Pascale’. Ik ben nu op de goede weg en met behulp van de psycholoog en goed te praten over mijn gevoelens met vriendinnen en familie maak ik al grote stappen in de goede richting.

Volhouden is vaak het aller moeilijkste. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft? Balans vinden is erg moeilijk, ik heb daar nog steeds moeite mee. Mijn diëtiste heeft me de tip gegeven om veel vezelrijke voeding te eten omdat die je een voller gevoel geven, ik kampte namelijk een tijd met eetbuiten. Ook jodium in je voeding is belangrijk om je schildklier harder te laten werken. Afwisselend eten en blijven genieten. Ik geef mezelf vaak twee jokers in de week, dit kan zijn een lekker stuk taart of een heerlijk stuk reep chocolade.

fit journey

Als je iets kon zeggen tegen de persoon die je was 'voor' je transformatie, wat zou je dan zeggen? Je bent een sterke vrouw, hoe heb je het ooit zo ver laten komen?

Hoe ziet jouw sport-regime eruit? en heb je een vast schema? Ik zaalvoetbal 1x in de week, dit is ongeveer 30 minuten actief voetballen. Ik hardloop 1x in de week ongeveer 5/10km. Ik doe krachttraining 2/3x in de week, ik train dan verschillende spiergroepen per training zoals: benen-billen-buik, schouders en biceps, borst en triceps. Ook fiets ik naar school en heb ik thuis een sporthoelahoep van 2,3kg die ik af en toe pak tijdens een tv-reclame.

Wat vind jij de grootste bullshit hype op fitness gebied? 30day-challenges.

Wat is je grootste Instagram-ergernis als het aankomt op health&fitness? Dat er vaak alleen de ‘leuke/mooie/positieve’ dingen worden geplaatst. Maar niet iedereen is perfect en niet iedereen heeft altijd maar zin om te sporten of op haar voeding te letten en dat wil ik met mijn Instagram account laten zien.

Hoe zorg jij voor balans in je voeding? Ik heb samen met mijn diëtiste een voedingsschema gemaakt, hierin zitten genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten gericht op mijn gewicht, leeftijd en lengte. Ik eet meer vezels om eetbuien te voorkomen (brood/crackers/groente/fruit etc.). Ook haal ik elke dag veel eiwitten uit mijn voeding voor spierherstel.

"Ik eet om te leven, ik leef niet om te eten."

Hoe staat jij tegenover het tellen van calorieën en macro’s? Ikzelf word gillend gek als ik alles zou moeten afwegen. Ik wil niet dag in dag uit bezig zijn met eten. Ik eet om te leven, ik leef niet om te eten.

Hoe ziet een healthy menu a la Pascale eruit?
Ontbijt: kommetje kwark, peer/appel met kaneel en Allbranflakes.
Tussendoor: 1 stuk fruit, wortelbanaan muffin
Lunch: 4 Vitalu crackers, 2 belegt met kipfilet en komkommer en 2 belegt met smeerkaas en tomaat. Hierbij nog een stuk fruit bijv. kiwi/kaki/mandarijn en een soepje.
Tussendoor: snack wortelen, snack komkommer, rijstwafel met appelstroop.
Avondeten: 150gr. vis/vlees (kip/rund), 200gr. zoete aardappel en 300gr. groenten.
Tussendoor: kommetje kwark met Waldenfarmssyrup, warme zelfgemaakte appelmoes.

Wat is jouw favoriete ‘foodprep’ maaltijd? Tortillawraps met paardenrookvlees, sla, tapenade en komkommer.

Doe je ook aan de zogeheten cheat meals/cheat days? Ik heb 2 jokers in de week. Dit kan een etentje met vriendinnen zijn, een bakje chips op de zaterdagavond of een lekker handje pepernoten.

Wat is een gezond alternatief voor je guilty pleasure? Spaghetti/pasta/lasagne van courgette maken. Super makkelijk met een spirelli slierten maken van de courgette, een lekkere saus erbij van tomaten, paprika’s en gehakt erbij en je hebt je healthy courgetti.

fit journey

Wat is jouw ultieme Lazy Fit Girl product? Tonijn uit blik. In elke supermarkt te verkrijgen en je kunt er zoveel kanten mee op in je gerechten. Tonijnburgers, tonijnsalade, tonijn in je tortillawrap etc.

Je eet om te leven, je leeft niet om te eten. Pascale Aay @pascaleaay

Wil jij zelf nu ook een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

[maxbutton id="56"]

Ken jij of ben jij iemand die ook een bijzondere fit journey heeft afgelegd? Stuur dan een mailtje naar michelle@fitgirlcode.com Jouw verhaal kan voor iemand het laatste of eerste duwtje in de goede richting zijn.