Vergeet kattenyoga: geitenyoga is nu hip en happening

Fit & Training door michelle-den-elzen

Weet je nog dat we laatst heel blij schreven dat kattenyoga tegenwoordig een ding is? Steeds meer kattencafés, dierenasielen en andere locaties beginnen met het geven van lesjes omringd door vriendelijke haarballen. Toch moet de katten hun machtspositie op de lijst van trends weer afstaan, want er is een new kid in town. Jep, yoga met geitjes is tegenwoordig het nieuwste en het tofste.

Het begon allemaal bij Lainey Morse, de eigenaresse van een boerderij in Oregon, Amerika. Tijdens een kinderfeestje zei een van de moeders, zelf een yoga instructrice, dat de boerderij een prachtige locatie zou zijn voor yoga. Zo gezegd, zo gedaan, en de twee organiseerden een yogales samen. Alleen alle dieren verplaatsen - daar was geen animo voor. De yogi’s die langskwamen konden best tussen alle kippen, (mini)geiten en rondlopende boerderijkat hun matje neerleggen – het weiland was groot genoeg.

Geitenyoga

‘Mijn geiten zijn enorm sociaal en vriendelijk, dus ze grazen en zitten en liggen naast iedereen,’ vertelt Morse aan Modern Farmer. De eerste les was een enorm succes. ‘Iedereen die langskwam ging weer stressvrij en gelukkig naar huis.’ Ons lijkt geitenyoga ontzettend tof! Zolang ze niet aan je matjes of kleren gaan zitten knabbelen dan, zoals ze vroeger op de kinderboerderij bij je jas deden. Of als ze net zo enthousiast en onhandig zijn als Buttermilk en bovenop je springen terwijl je net lekker een downward facing dog doet. (Ken je Buttermilk nog niet? Kijk dan echt het filmpje hieronder!)

Zou jij geitenyoga proberen als het naar Nederland komt overwaaien, of vind je het weer een zoveelste nietszeggende hype?