Gezond eten bestellen doe je met deze tips

Food & Recipes door chrismuru

Laten we even eerlijk zijn: hoe gezond je ook bezig bent, er zijn altijd van die dagen dat je gewoon écht geen tijd, zin of puf hebt om te koken. Eten bestellen is dan wel zo chill! En maak je vooral geen zorgen: je kunt prima eten bestellen zonder gelijk al je goede voornemens opzij te schuiven en je persoonlijke fitness goals te saboteren. Wil je lekker én gezond eten bestellen? Check dan deze tips…

Gezond eten bestellen? Dit zijn de beste opties!

#1. Thais

Kun je in jouw buurt Thais eten bestellen? Dan moet je dat zeker een keertje proberen; Thais is vaak de meest gezonde keus. Een groot voordeel van Thais is dat je de maaltijden in feite zo licht of zwaar kunt maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld een wokgerecht met een basis van rijst, eventueel met wat vegetarische loempia’s of een salade.

#2. Sushi

Sushi kan heel gezond zijn! Het is een kwestie van de juiste gerechtjes kiezen. Gefrituurd eten kun je beter vermijden. Kies in plaats daarvan maki, temaki, uramaki, nigiri, en sashimi met tonijn en/of zalm; deze vissoorten bevatten namelijk supergezonde omega-3 vetten. Je kunt je bestelling extra gezond maken door de sushi aan te vullen met edamame, zeewiersalade of miso soep. Oh ja, en probeer een beetje zuinig te doen met de sojasaus, of kies voor een zoutarme variant.

#3. Indiaas

Gezond eten bestellen kan heel goed bij de Indiër. Ook hier hangt het er vanzelfsprekend vanaf wat je bestelt. Gefrituurde of gegrilde kip of lamsvlees kan vet zijn, maar vaak heb je nog veel meer opties. Neem bijvoorbeeld een lekkere curry met rijst en groenten.

#4. Italiaans

Als je denkt aan Italiaans, dan associeer je dat misschien niet meteen met gezond eten. Toegegeven, veel American style pizza’s hebben een relatief zoute bodem en worden met veel kaas gegarneerd. Maar als je bij een échte Italiaan bestelt die verse tomatensaus en groenten gebruikt en misschien ook zelfs volkorenpasta op de menukaart heeft staan, dan kun je echt wel gezond eten! Heb je bijvoorbeeld zin in pizza, kies dan voor een vegetarische pizza met lekker veel groenten in plaats van een vette shoarma pizza. Ga je voor pasta? Kies dan bijvoorbeeld voor een variant met zeevruchten in plaats van pasta carbonara.

#5. Chinees

De menukaart van de Chinees is meestal heel uitgebreid. Gelukkig zijn ook hier relatief gezonde opties te vinden. Laat de babi pangang en de gefrituurde gerechten achterwege en kies in plaats daarvan voor mager vlees, vis of tofu met verse groenten en noedels of rijst. Waarschijnlijk kun je van dat ene gerecht ook wel twee dagen eten.

#6. Mexicaans

Kan Mexicaans eten gezond zijn? Als het aan ons ligt wel! Gefrituurd voedsel en nachos kun je beter niet nemen, maar tortilla’s of fajita’s kunnen prima. En als die in volkoren-versie beschikbaar zijn dan is dat helemaal mooi. Vraag ook of je de zure room en geraspte kaas misschien apart kunt krijgen. Dan kun je zelf bepalen hoeveel je gebruikt.