We ♡ asperges: gezond lente recept

Food & Recipes door fitgirlcode

Ah, lente! Met het zonnetje op je bol door de stad paraderen, eindeloze bbq & wijn rooftop nights, de eerste voorzichtige stranddagen. En last but not least, asperges! Met een romige kaassaus, boter, ei, wat aardappelen en ham... Heerlijk (duh!), maar niet echt de gezondste optie. Gelukkig heeft Lisa van Inlovewithhealth.nl een gezond en super makkelijk asperge recept voor je in elkaar geflanst dat minstens zo lekker is!

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig: groene of witte asperges, een ei en hüttenkase. Wist je dat asperges rijk zijn aan vezels, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K? Ze zitten ook boordevol mineralen, potassium, magnesium, calcium, zink en fosfor. Om deze en nog veel meer redenen staan asperges voor mij aan de top van de superfoods lijst en zijn ze een heuse nummer één als 't op gebalanceerde voeding aankomt.

asperges

Ingrediënten

 • 1 ei
 • 100g hüttenkase
 • 350g asperges
 • citroensap
 • knoflook poeder
 • zout en peper

Bereidingswijze

 1. Kook het ei ongeveer 5 minuten (hangt er vanaf hoe zacht je hem graag hebt).
 2. Ondertussen kun je de harde eindjes van de asperges afsnijden. Als je de witte variant gebruikt moet je ze ook pellen.
 3. Kruid de asperges met wat zout, peper, knoflook poeder en citroensap.
 4. Gril ze ongeveer 5 minuten in een grilpan.
 5. Serveer de asperges op een bord. Snijd het gekookte ei en leg deze op de asperges. Maak het af met de hüttenkase en voeg zout en peper toe naar smaak.

Hoppakee, makkelijk hè? Ik weet zeker dat jij dit ook kan! Eetsmakelijk!