PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Lunch

Gezonde pizzawraps

Lunch is voor mij vaak een hersenkraker: wat ga ik nu weer eten? Ook al stop ik het liefst elke dag een tosti met van die vette (en overheerlijke!) oude kaas in m’n bakkes, weet ik dat dat niet echt de beste optie is en dus verzin ik me meestal een ongeluk over wat ik vandaag toch weer zal maken voor de lunch. Gelukkig kwam een van onze fit guys op de #FITGIRLCODE head quarters met een briljant idee: gezonde pizza wraps. Deze moest ik gewoon delen met jullie!

Als je net als ik geen uitgebreide keuken tot je beschikking hebt op je werkplek, dan is dit receptje ideaal. Het enige wat je nodig hebt is een oven/combimagnetron en dan kom je er wel! Ik durf te wedden dat je ook nog eens de dag maakt van je collega’s als je in een gulle bui bent en besluit om voor iedereen deze gezonde pizza wraps te maken. 😉

Ingrediënten

 • Volkoren wraps
 • Tomatenpuree
 • Geraspte kaas (ik heb stiekem toch oude kaas gebruikt, maar je kunt natuurlijk verantwoorder kiezen
 • Plakjes ham(/kipfilet/salami…)
 • Mozzarella
 • Tomaten
 • Rucola
 • Zout & peper

Bereidingswijze

 1. Neem een wrap en smeer hier wat tomatenpuree over uit. Strooi daarna de geraspte kaas eroverheen.
 2. Voeg 2 a 3 plakjes ham toe, afhankelijk van de grootte van je wrap en de hamplakjes. 1 laagje ham is in ieder geval genoeg.
 3. Leg hierop stukjes mozzarella en tomaat en strooi er zout en peper overheen naar smaak.
 4. Doe de wraps (op een bord of bakplaat) ongeveer 5 minuten in de oven op 220 graden.
 5. Top het geheel af met wat rucola.

Nu heb je heerlijke, gezonde pizza wraps die zowel als lunch en als diner geschikt zijn! Je kunt de ingrediënten eindeloos variëren door bijvoorbeeld ananas toe te voegen, of de tomaat te vervangen door paprika, of door ui toe te voegen… Het is hoe dan ook yummy in your tummy 🙂

Plaats een reactie

Comments

 1. Roos

  Lekker, Shelley! Mijn favoriete pizza wrap is met gerookte zalm. Dan doe ik er (na het bakken) rucola en huttekase bovenop. HEERLIJK

 2. […] meest verslavende snacks ook voor jou? Wij zijn in ieder geval dól op pizza (ongezonde maar ook gezonde pizza) dus volgens ons staat die terecht op de eerste plek. Onze favo pizza hotspot konden jullie […]

 3. […] is een gezond alternatief voor je guilty pleasure? Courgetti voor pasta. Volkoren tortizza’s voor pizza’s. En een beltserbrownie voor […]

 4. Mira

  Welke wraps zijn het beste om te gebruiken?

  • Shelley

   Ik heb volkoren wraps gebruikt, maar je kunt hier in principe elke soort wrap voor gebruiken 🙂 Gisteren heb ik dit op een ciabatta gemaakt, is ook een aanrader! X Shelley

 5. Kim

  Oeh, dit staat voor morgenavond op de planning! Dan lekker met zelf-geraspte geitenkaas, champignon & rucola (: