Gezonde quinoapap
I love quinoa! Ik gebruik het voor muffins, pannenkoeken, pizzabodems en nog veel meer. Soms vind ik het ook heerlijk om er gewoon een simpele pap van te maken. Da's weer eens iets anders dan havermout!
Dit lekkere en voedzame recept is perfect voor mensen die van pap houden, maar liever geen gewone melk gebruiken of een glutenallergie hebben. Voor deze versie gebruik ik kokosmelk, wat zorgt voor een lekker zoet smaakje. Als topping gebruik ik kaneel, kokosrasp en frambozen. Je kunt ze vers halen of gewoon uit de diepvries. Zoals je ziet op onderstaande foto: gezond eten is verrukkelijk en kan erg gemakkelijk zijn. Zo lang je maar een beetje creatief bent :) No more excuses ladies.
Ingrediënten (1 portie)
- 50 gram quinoa
- 50 milliliter ongezoete kokosmelk
- 1 eetlepel kokosrasp
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 theelepel kaneelkruiden
- 5 druppels stevia
- Optioneel: frambozen
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met 1 theelepel vanille aroma.
- Als de quinoa gaar is roer je er 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel lijnzaad en 5 druppels stevia doorheen. Maak de quinoa af met wat kokosrasp, frambozen en 50 ml ongezoete kokosmelk.