Recept: Glutenvrije pannenkoeken zonder suiker en lactose
Remember dat ik je vorige week vertelde over die lekkere glutenvrije pannenkoeken die ik op een beurs proefde en waarvan ik het recept nog zou scoren? Ik heb hem dankzij Kazidomi binnen! Bij het zien van de foto begin ik alweer te watertanden, dus ik ga ze zeker zelf nog eens uitproberen. Lees snel verder als jij deze suiker-, gluten- en lactosevrije lekkernij ook wel wil proeven!
Glutenvrije pannenkoeken met kastanjebloem
Ingrediënten:
- 250 gram kastanjebloem (1 op 1 te vervangen door bloem naar keuze)
- 4 eieren
- 50cl amandel- of hazelnootmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- een snufje natriumbicarbonaat*
- Optionele superfoods: 2 eetlepels maca-, lucuma-, of cacaopoeder
*Natriumbicarbonaat is het werkzame bestanddeel van bakpoeder. Je kan ook gewoon bakpoeder of een snufje zout gebruiken.
Bereidingswijze:
- Giet de melk in een grote kom.
- Voeg de eieren, natriumbicarbonaat, olie en de bloem toe.
- Meng alles tot een glad beslag.
- Voeg de superfoods toe en meng goed.Laat het beslag 20 minuten rusten.
- Bak de pannenkoeken in een koekenpan.
- Werk ten slotte af met je favoriete toppings (heerlijke suggesties: kokosbloesemsuiker, notenpasta, jam of kokosschilfers.)
Geniet ervan en deel gerust een foodpic van jouw glutenvrije pannenkoeken!
Op zoek naar een webshop waar je lekker glutenvrij eten kunt kopen? Consenza heeft een heel ruim aanbod voor eten over de hele dag, dus van ontbijt, diner tot tussendoortjes. Dus bekijk hun assortiment en bestel voor schappelijke prijzen!
Ook lekker! Deze 5 ontbijtjes met chocolade >