Deze health trends kun je in 2017 verwachten

Fit & Training door michelle-den-elzen

Afgelopen jaar hebben we een hoop interessante health trends gehad! Puur en eerlijk eten, IIFYM (if it fits your macro’s), een holistische levensstijl… Ook in 2017 kunnen we weer een hoop bijzondere trends verwachten! Na een rondje internet hebben we de meest waarschijnlijke health trends voor je verzameld in dit artikel.

Soup cleanse

Move over, juice cleanse. In 2017 gaan we allemaal massaal aan de soep om af te vallen. En eerlijk, zittend in een koud kantoor met mist en donker buiten, snap ik best waarom. Met sapkuurtjes mis je toch altijd een warme maaltijd en het feit dat je iets kunt eten. Die twee problemen worden getackeld met een ‘soepkuur’. Warme maaltijden, eten met bestek en toch een hoop goede voedingsstoffen en veel vloeistoffen binnenkrijgen. De soup cleanse heeft het allemaal.

Watermeloensap

Afgelopen jaren zaten we allemaal massaal aan het kokoswater. In 2017 gaat dat drankje in ons hand veel kleurrijker worden. Watermeloensap zal namelijk flink aan populariteit winnen, met een verwachte piek rond juni. Waarom precies dit drankje een hit gaat worden in 2017? Het is een enorm lekker vitamine C-bommetje vol met handige antioxidanten. Het is verfrissend, kan helpen bij zonverbranding en allerlei andere gezondheidskwaaltjes. Wij kijken uit naar dit roze drankje!

Acroyoga

In celeb land zijn ze allemaal al hooked en in Nederland hebben ook de eerste yogastudio’s het in hun lesaanbod opgenomen: acroyoga. Deze unieke combinatie van yoga, Thaise massages en acrobatiek belooft een workout op een speelse, maar ook ontspannende manier. Samen met een trainingspartner werk jij aan jouw stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Longevity foods

Ook superfoods mogen in 2017 hun plek afstaan, en wel aan de ‘longevity foods’. Dit zijn voedingsmiddelen die je helpen om langer te leven. Voorbeelden zijn avocado-olie, macapoeder, zwarte knoflook en drakenfruit. Al deze producten dragen hun steentje bij aan een lang en gelukkig leven, bijvoorbeeld door ouderdomsverschijnselen of een verhoogde bloeddruk te voorkomen.

Heb jij een trend op het oog waarvan je denkt dat hij groot gaat worden in 2017? Laat het weten via de comments!