Healthy bananenbrood

Food & Recipes door julia-wolters

Eén van mijn absolute favoriete recepten is dit recept voor bananenbrood. De eerste keer dat ik bananenbrood at was ik er dol op, maar het zat vol met bijvoorbeeld suiker en boter. Dit past natuurlijk niet helemaal in de fitgirl lifestyle die we (soms ;)) proberen na te streven. Ik vroeg me af of hier geen gezondere manier voor was. Na veel zoeken en uitproberen is dit de uitkomst!

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 150 g amandelmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel (naar smaak, als je een sterkere kaneelsmaak wil voeg je wat meer toe, als je een minder sterke kaneelsmaak wil voeg je een klein beetje kaneel toe)
  • Olie
  • Optioneel: ongeveer een handje noten

Let’s bake!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Pureer/prak de bananen in een beslagkom. Voeg daarna de rest van de ingrediënten (behalve de olie) toe. Meng het beslag lang genoeg tot het een glad beslag is, maar meng het niet te lang
  3. Vet de cakevorm in met wat olie
  4. Giet het beslag in de cakevorm
  5. Wanneer de oven is voorverwarmd en je mengsel in de cakevorm zit, zet je het in de oven voor 55 minuten. Check na 55 minuten even of het bananenbrood al gaar is, dit doe je door een prikker in het brood te prikken. Als de prikker er droog en schoon uit komt, betekent het dat jouw bananenbrood gaar is. Zo niet, moet het nog wat langer in de oven
  6. Wanneer het bananenbrood klaar is, haal je het uit de oven en laat je het even afkoelen. Snijd het vervolgens in plakjes en jouw bananenbrood is ready to serve!

Tip

Je kunt jouw bananenbrood invriezen, zodat je er nog langer van kunt genieten! Wanneer je zin hebt in bananenbrood, haal je het uit de vriezer en doe je het even in de oven. Zo heb je vers bananenbrood wanneer je wil!

Er zijn veel variaties op bananenbrood, maar dit is een hele lekkere, basic, én gezonde optie. Zeker een aanrader! Ga jij hem maken? Laat het weten in de reacties! Enjoy!