Hoofdpijn door de zon? Dit is de reden

Body & Health door Chloe

Hoewel de één de hele dag in de volle zon op het strand kan liggen bakken, krijgt de ander na even in de zon al last van hoofdpijn. Veel mensen hebben hier last van. Vooral nu de zomer in volle gang is. Heb jij wel eens last van hoofdpijn door de zon? Wij leggen je uit waarom.

Hoofdpijn door de zon

Het komt regelmatig voor dat mensen last hebben van hoofdpijn na een tijdje in de zon te zitten. No worries, je bent dus lang niet de enige. Dit kan verschillende oorzaken hebben en kan erg vervelend zijn. Vooral als je een lekker dagje op het strand wilt liggen. Daarom nemen wij alle oorzaken met je door zodat je er de volgende keer misschien geen last meer van hebt.

Uitdroging

We weten allemaal hoe belangrijk het is om op warme dagen extra veel te drinken. Toch schiet het er vaak bij in. Dit is dan ook één van de redenen dat mensen vaak hoofdpijn krijgen op zonnige dagen. Wanneer de zon schijnt en het dus wat warmer is zweet je ook meer. Je verliest dus meer vocht en moet dus nog meer drinken dan normaal. En nee, koffie telt niet. Integendeel, dit droogt je door de cafeïne alleen maar nog meer uit. Genoeg water drinken is dus de oplossing.

Verandering in luchtdruk

Je hebt tijdens de weersvoorspelling op televisie de weerman of -vrouw vast wel eens horen praten over het lage- en het hogedrukgebied. Dit is precies waar jij hoofdpijn van kan krijgen. Omdat de luchtdruk bij warm weer zwaarder wordt, hebben onze hersenen hier soms moeite mee. Ook verandert de samenstelling van chemicaliën in onze hersenen op warme dagen. Hierdoor kan je je slap en vermoeid voelen en dus ook hoofdpijn krijgen.

Slechte bescherming

Ben je geneigd om met hoofdpijn een zonnebril of hoed op te doen om je af te schermen van de zon? Dat is niet voor niets. Wanneer de zon fel is knijp je bewust of onbewust altijd een beetje met je ogen. Hierdoor kunnen de spieren van, jawel, je voorhoofd oververmoeid raken en dus hoofdpijn veroorzaken. Investeer dus in een goede zonnebril of draag een hoed of pet.