Recepten

Kickstart de winterdagen met deze ontbijtrepen!

Slapen. Een van mijn favoriete bezigheden na een killer work-out. Helemaal nu het buiten steeds kouder wordt ben ik ontzettend blij met mijn heerlijke warme bed. Daar begint het probleem. Zodra de zomerse zonnestralen plaats maken voor winterachtige buien draai ik mij ‘s ochtends het liefst nog tien keer om wanneer mijn wekker plots weer begint te zingen. Ja: ik heb echt een haat-liefde verhouding met de winterse ochtenden. Het liefde stukje beperkt zich in deze tot de favoriete maaltijd van menig Fit Girl: het ontbijt. Man, wat houd ik intens van ontbijten! Je kan je dag immers niet beter beginnen dan met eten, am I right? Helaas botst dit met enige regelmaat met mijn ‘omdraaidrang’ op deze donkere en koude ochtenden. Wanneer ik ergens om 9.00 aanwezig moet zijn, sta ik stiekem het liefst om 8.45 op en heb ik weinig tijd om een fancy ontbijtje te maken. Mealprep to the rescue: dilemma opgelost! Deze súper lekkere ontbijtrepen zijn voedzaam, smaakvol, stiekem bést een beetje fancy. En ontzettend makkelijk voor te bereiden: een snooze-proof top ontbijt om deze winterdagen mee te kickstarten.

Het recept

Basisbeslag voor 8 repen:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepel honing (optioneel)
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel kaneel (optioneel)

Mogelijke vulling:

Mix it up!

Zoals hierboven al beschreven is het recept écht super simpel. Stiekem doet de keukenmachine vrijwel al het werk.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen in stukjes en gooi deze in de blender of keukenmachine. Doe hier de havermout, honing, kokosolie, baksoda en kaneel bij en mix dit tot er een gladde massa ontstaat.
  2. Schenk deze massa in een beslagkom en voeg de door jou gekozen vullingen toe. Schep deze vullingen even goed door het beslag en giet het beslag daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Als het goed is, is het beslag zo dik dat je er een grote vierkante of rechthoekige plak van ongeveer 2/3 cm dik van kan vormen. Als je een kleine ovenschaal of brownie bakvorm hebt, kun je het beslag ook hier in doen: bekleed deze echter wel even met een bakpapiertje!
  4. Zet de bakplaat/bakvorm voor 20 á 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het beslag goudbruin is gekleurd. Laat de plak afkoelen voor je er repen van snijdt.

Voilá!

IMG_1548

 

Nu kun je met een gerust hart een half uurtje langer genieten van je schoonheidsslaapje én heb je alsnog een heerlijk ontbijtje: win-win if you ask me! De repen kunnen overigens ook goed ingevroren worden: zo heb je altijd een to-go op voorraad. Ga jij deze heerlijke ontbijtrepen ook maken? Tag #fitgirlcode en Fit Girl Lotte!

Plaats een reactie

Comments

  1. […] bakken in een laagje boter of olie. Heel erg lekker voor bij je havermout/pannenkoekjes/kwark. Deze winterse ontbijtrepen zijn ook een echte […]