Klaar voor de start AF!.....oh nee, nog niet.

Fit & Training door fitgirlcode

Sinds afgelopen week ben ik nóg serieuzer over mijn trainingsschema ter voorbereiding op de triathlon waaraan ik op 1 augustus deelneem. Was ik slim & handig? Hell no! Was het leerzaam en hilarisch? Yes baby!

Vorig weekend citytripte ik San Francisco en ik kon het natuurlijk niet laten om in die mega grote conceptstore van Nike op Union Square te duiken om er vervolgens na 3 uur pas weer bepakt met 2 grote tassen uit te komen… Slecht voor de portemonnee, maar wel goed voor de looks haha!

Nike store SF

Appeltje eitje

Met een fijne trip naar San Francisco en dat de zwemtrainingen bij ex-zwemkampioen Madelon Baans komende week pas beginnen geeft mij nog wat tijd om wat voorbereidingen te treffen en ben ik lekker zelf met mijn trainingen begonnen. Mijn deelname aan De Tour de France Run van de Rotterdam Running Crew stond op de agenda. Zo ambitieus als ik ben had ik me ingeschreven voor de 6 kilometer. Easy peasy die 6K! Hoewel ik geen duursporter ben moet dit wel lukken want in de sportschool ren ik ook op de loopband een minuut of 10 een kilometer op standje 10... Haha, think again; ik heb inmiddels ervaren dat dit dus niet hetzelfde is als buiten hardlopen in andere omstandigheden, for example in DE ZON.

Let the sun shine!

Dus, ik heb mijn verslaafde marathonlopende vriendin Sabine gevraagd om mij te trainen voordat we 20 baantjes trekken in het zwembad. Gelukkig stond ze te popelen om haar hardloopskills op mij over te brengen, dus zij op de fiets en ik ernaast met m’n ubertoffe nieuwe Nike Running schoenen aan. Voor de ‘goede’ spirit had ik nog wel even mijn nieuwe top met de tekst I HATE RUNNING aangetrokken… Mijn statement was wel duidelijk dacht ik zo en als ik niet vooruit zou komen dan wist men in ieder geval waarom.

Terwijl half Rotterdam zich rond etenstijd installeerde met de bbq in het Vroesenpark, begon ik met mijn allereerste intervaltraining ever op de heetste dag van de week. SMARTASS! Met een verfrissende duik in het zwembad na deze training in het vooruitzicht dacht ik dit varkentje wel even te wassen… Wat moet dit een hilarisch gezicht zijn geweest voor die mensen in het park om mij daar te zien zwoegen met een kop die zo rood werd dat het stoplicht er niks bij was.

 

Embrace the suck

Ik ben er nog steeds niet uit of mijn lieve vriendin mij EXPRES telkens hetzelfde intervalrondje liet lopen langs die etende mensen in het park (die mij na elk rondje roder en roder zagen worden) en dit dus een mooie TERUGPAKACTIE van haar was, aangezien ikzelf ook nooit een kans onbenut laat om een geintje uit te halen en degene en plein public te kakken te zetten. Boontje komt om z’n loontje, maar met het volgende resultaat waar ik dan best wel weer trots op ben.

 

 • 7 rondes op 80% vermogen
 • Totaal 5 kilometer
 • Hardlopen in bizar hete weersomstandigheden (overdrijven mag best;)
 • Waardevolle tip over je houding van mijn armen: recht langs de zijde van het lichaam bewegen ipv kapseizend voor mijn buik (lachen mag) want dan krijg je meer adem... Dan ga je minder kapot dan je al gaat.
 • Niet in discussie met de trainer tijdens de training en over de training! Ook niet als het je vriendin is. Punt. Ze had me namelijk gezegd om 5 rondes te rennen en niet 7 en ik voelde me voor het eerst in m’n leven door haar belazerd dat ze haar belofte had gebroken. Ze had er geen boodschap aan overigens en mijn getier tijdens ronde 6 en 7 moet voor de omstanders nog grappiger zijn geweest.

 

Start me up

Ik dacht: “dat gaat me geen tweede keer gebeuren, dus ik ga lekker ’s ochtends vroeg hardlopen, want dan is het niet zo heet”. Vroeg opstaan is voor mij geen probleem, ik vind het heerlijk om de stad te zien ontwaken en de frisse ochtendlucht te ruiken. Houd rekening met deze dingen wanneer je dus ALLEEN gaat hardlopen, want dit kwam ik tegen voordat ik überhaupt 1 stap buiten de deur deed:

 

 1. Trek een broekje aan met een zakje met rits voor je HUISSLEUTELS, anders moet je ze de hele rit vasthouden. Ja, heb ik gedaan want had echt geen zin om me om te kleden… Had ik nou maar wel gedaan, want met klamme handjes is dit echt niet fijn kan ik je vertellen!
 2. Installeer een RUNNING APP, want zonder coach is het wel moeilijk inschatten. Ik gebruik die van Nike Plus.
 3. WEET VAN TEVOREN hoe je loopapp werkt en niet pas als je gaat lopen. Ja, ook hier was ik weer lekker bijdehand want ik dacht dat ik dat heus wel binnen een minuut zou fixen voor mezelf… NOT!

Desondanks toch wel effe de 5km aangetikt op de vroege ochtend, joehoeeeee!

Mijn beste tijd allertijden op de Tour de France run…      

Haha, niet zo moeilijk he als je pas sinds kort serieus aan het hardlopen bent! Maar hey, eens moet de eerste keer zijn en mijn running app gaf deze leuke prestaties aan nadat ik rennend (weliswaar met een gekookt blij ei hoofd) DE FINISH op de Coolsingel haalde:

 

Nike Plus app week 2

 

 

Wat hieraan vooraf ging....

Afgelopen week had ik geen tijd om zo’n mooie running belt aan te schaffen en ik was bijna te laat voor het startsein omdat ik de avond ervoor uit was gegaan en dus erg traag was. Kortom als een kip zonder kop én hals over kop de deur uit: wederom met mijn sleutels in de hand, dit keer een flesje water vergeten, T-shirt aan die bij de start toch weer uit ging… Zei ik nou vorige week dat voorbereiding het halve werk was?

Het mooie is dat de deelnemers én de organisatie van de Rotterdam Running Crew zo lekker behulpzaam zijn, dat ik uiteindelijk mijn sleutels en T-shirt bij een andere deelnemer kon achterlaten, van mijn triathlon-teamgenoot Jeroen achteraf een flesje water kreeg en RRC-renbegeleider Sebastiaan mij dicht bij zich hield om me goed in de gaten te houden waardoor ik ineens met mijn peen en uien gezicht op de GROEPSFOTO met de ervaren renbegeleiders van de RRC stond, hahaha!

RRC groepsapp

Maar, hoe avontuurlijk en uitdagend ook, dit zijn de leerpunten voor mijn volgende run die ik graag met je wil delen:

 1. Zoek een loopmaatje van hetzelfde loopniveau en ambitieniveau waarmee de run doet om elkaar te motiveren, maar ook om elkaar om de nek te vliegen als je de finish gehaald hebt.
 2. Zorg voor de juiste kleding! Je lichaam wordt warmer, dus pas het erop aan en zorg ervoor dat je het kwijt kan. Niet elke organisatie zal zo aardig zijn om van alle hardlopers kleding en sleutels te bewaren, thanks Edwin.
 3. Een belt! Voor je sleutels, kleingeld, weet ik veel wat. Hij is echt handig!
 4. Drink voldoende water vooraf, tijdens en na het sporten. Bekend verhaal, maar echt zo waar.
 5. En als je dan voldoende water hebt gedronken en je denkt naar de WC te moeten: GA! Deze slimbo dacht het wel op te kunnen houden en achteraf te gaan... Niets is minder waar.

Zo enthousiast als ik ben en nog vol met adrenaline van de run, dook ik meteen de dichtstbijzijnde sportwinkel in om een zwempak en bril te kopen, want de zwemtrainingen met Madelon staan voor de deur en ik wil deze keer toch echt graag voorkomen dat het broekje van mijn bikini niet halverwege mijn enkels zit tijdens het zwemmen zoals vorige week, ahum.

Herken je wat uit mijn verhaal als ultieme starter? Ik ben benieuwd hoe jouw start was toen jij begon en wellicht heb je waardevolle tips of leuke anekdotes! Sharing is caring… Laat me het weten en lees volgende week hoe ik mijn allereerste zwemles krijg na mijn zwemdiploma te hebben gehaald!