Lactosevrije wafels met spelt en vanille
Als ik zeg gebakkraam, dan zeg jij: wafels met een dikke laag chocolade en discodip. Duh! Die gozers liggen je altijd vanachter de vitrine te verleiden. Vanaf heden loop jij met ferme tred voorbij, want je hebt thuis het recept voor deze superduper verantwoorde speltwafels liggen. Die sleezy sugar mofo's hebben geen schijn van kans meer!
Ingrediënten
(1 stuk)
- 1 ei (vrije uitloop)
- 2 el biologisch volkoren speltmeel
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- scheutje amandelmelk
- snufje kaneel
- 1 tl vanille extract
- kokosolie (coldpressed) of veganistische margarine om wafelijzer in te vetten
- Wafelijzer
Ben je veganistisch? Vervang het ei dan voor een halve banaan
Bereidingswijze
- Zet je wafelijzer aan. Doe al je je ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar tot er een beslag ontstaat. Als je wafelijzer op tempratuur is, vet je hem in met wat kokosolie of veganistische margarine.
- Giet nu wat van je beslag in de vorm. Pas op! Giet hem niet te vol, want dan loopt alles over als je hem dicht doet!
Ik heb de wafels gegeten met wat vers fruit, cocosyoghurt en geroosterde boekweit muesli van 'Eat Natural'. Eet je liever glutenvrij? Vervang het speltmeel dan voor boekweitmeel.
Neem een kijkje op de blog van www.elze-mieke.com voor nog meer heerlijke recepten of volg haar op Instagram @elzemieke.tijl