LENTE RECEPT: Gezondere kwarktaart

Food & Recipes door hennie

Yesss de lente komt eraan! We hebben in de maand maart al even een voorproefje gehad, hopelijk was dat een voorteken van een zonnig voorjaar. Een frisse kwarktaart met fijne voedingswaarden is perfect voor de lente als je het mij vraagt. 

Natuurlijk is er niets mis met een stukje oudhollandse appeltaart, slagroomtaart of cheesecake maar daar eet je liever niet iedere dag een stuk van. Met deze kwarktaart kan dat wel! Zo heb je iedere dag een lekker tussendoortje. Om een gebalanceerde lifestyle te hanteren is het naar mijn mening namelijk heel belangrijk dat je jezelf niet alles wat lekker (en in jouw ogen niet gezond) is gaat ontzeggen. Ik zie vaak dat dit uiteindelijk leidt tot enorme cravings. Dit voorkom je door jezelf iedere dag iets lekkers te gunnen.  Ik doe dat zelf het liefst in de vorm van een creatie uit eigen keuken! 

Wat heb je nodig

  • 800 gram magere kwark met appel smaak (bijvoorbeeld ‘appel kaneel’ of ‘gebakken appel’)
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 140 gram digestive naturel koekjes  
  • 2 eetlepels kaneel
  • 40 gram roomboter
  • 9 blaadjes gelatine  
  • zoetstof naar keuze 

Hoe maak je het?

Zorg dat de kwark op kamertemperatuur is.
Smelt de boter. Vermaal de koekjes in een keukenmachine en meng met de boter en 1 el kaneel. Maak hier de bodem van. Ik gebruik een vorm van 22 cm. Zo krijg je een lekkere dikke bodem. Zet de bodem even weg in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm een pannetje met een laagje water. Los de gelatine op en meng met de kwark. Stort dit op de bodem.
Zet de kwarktaart een nachtje of minimaal 4 uren in de koelkast.
Bak de appel met de resterende kaneel en zoetstof naar keuze in een pan, laat afkoelen en stort dan voor het serveren op de taart. Genieten maar! 

Variëren maar 

Met deze basis variant kun je eigenlijk alle kanten op. Varieer eens met magere aardbeien kwark en roer wat stukjes witte chocolade door de kwark, laat de kaneel in de bodem dan achterwege. Een variant met vanille kwark en blauwe bessen on top doet het ook erg goed! 

Tag je mij @hen.fit.law en @fitgirlcode even op Instagram als je een gezondere kwarktaart hebt gemaakt? We zien je creatie graag voorbijkomen!