Meet onze nieuwe fit girl Tessel

Fit & Training door fitgirlcode

Lieve (mede) Fit Girls! Even voorstellen. Ik ben Tessel, 19 jaar, communicatie student, echte levensgenieter, en niet te vergeten, the latest member van het te gekke Fitgirlcode team. Ik probeer dagelijks het hectische studentenleven te combineren met een healthy lifestyle, en ploeter dan ook zo’n drie keer per week in vol ornaat (lees: knallende neon legging) in de sportschool. Onderweg naar het Fit Girl schap dus... En be warned, ik ga jullie de komende tijd bombarderen met een vloedgolf aan kekke artikels over health, fitness, food, en fashion!

Meiden van mijn leeftijd zullen zich er vast in herkennen. Je kruipt dagelijks rond lunchtijd je nest uit, banjert van hot naar her, haalt nét je deadline (of in het ergste geval, nét niet), schrokt onder tussen een pak muesli repen naar binnen, skipt het gezonde avondmaal, danst tot diep in de nacht met scharrel nummer whoknowswhat, en rolt vervolgens onverantwoordelijk laat weer terug je bed in. Een gezonde levensstijl kun je het niet bepaald noemen, en toch is het dagelijkse kost voor menig student, inclusief moi.

fit girl

Tessel goes fit

Nu werd het voor mij eens tijd om het over een andere boeg te gooien. Punt één op de agenda, food. Home made granola bars, twintig variaties op linzensalades, sweet potatoe ovenschotels, ik kan me uren lang kostelijk vermaken in de keuken. De cadeautip voor de verjaardag van Tessel Willemstein staat dan ook al tijden vastgesteld op ‘kookboek, bij voorkeur iets bijzonders’. Yes, met eten zit het dus wel goed. De uitdaging ligt voor mij bij punt twee, exercise. Niet dat ik een luie donder ben die niet vooruit te slepen is, zo erg is ’t nou ook weer niet. Ik vind veel dingen nu eenmaal leuker dan sporten. Maar als een ware Fit Girl betaamt ben ik niet voor één gat te vangen, en probeer ik routines te ontdekken die voor mij werken. Het is een weg vol pieken en dalen, iets waar jullie je ook vast en zeker in kunnen vinden, maar i’m keeping my eyes on the prize.

fit girl

Balans

Wat mij betreft gaat het dan ook allemaal om balans. Teveel van iets pakt vrijwel nooit lekker uit. Ik kan waanzinnig genieten van een lekker glas wijn en een bitterbal, maar ben me dan ook wel weer bewust van het feit dat ik de body pump les deze week niét mag skippen. Wat mijn verslaving aan fashion betreft is balans helaas wat verder te zoeken. Nee zeggen tegen dat geweldige paar (té dure) laarzen komt niet voor in mijn vocabulaire. Ach. We hebben allemaal onze zwaktes.

Ik kijk er ontzettend naar uit om me de komende tijd volledig op FITGIRLCODE te storten, en ondertussen mijn eigen fit gehalte op te schroeven. Twee vliegen in één klap, toch! I’ll keep you posted!