Do good & get fit: mountainbiken door Vietnam voor Plan

Fit & Training door christel-gerritsen

Wat is het uitdagendste dat jij ooit in je leven hebt gedaan? Voor mij was het mijn backpack-avontuur door Thailand en Laos! Na het behalen van mijn Master Journalistiek stapte ik in mijn uppie richting Destination Bangkok.. Echt een waan-zinnige ervaring! Heb jij ook het reizigers-gen in je, ben je sportief, en wil je je een goed doel steunen? Mountainbike dan 400 km door Noord Vietnam met Plan Nederland, en haal €4000 op voor kansarme Vietnamese kinderen! Let’s go!

Uitdagend en sportief

Reizen is ontiegelijk leuk, of course, maar is het niet nog veel leuker om je vacay te combineren met een sportieve challenge? Fietsen door het onontdekte noordwesten van Vietnam bijvoorbeeld. Samen met andere stoere dames en heren ontdek jij prachtige gebieden, ontmoet je hilltribes, én haal je een flinke som geld op (€4000!!!) waarmee je kinderen in de kansarme delen van het land steunt! Klinkt als een goed plan, toch? Van 7 tot 19 maart 2017 kun jij deze challenge aan gaan en fiets je dwars door door adembenemende landschappen, over flinke bergpassen en waanzinnige afdalingen. Met Cycle for Plan combineer je een ultieme uitdaging en een actie voor het goede doel. Een mooi moment om een hoop karmapunten te verzamelen, lijkt mij. And kill two birds with one stone.

Vietnam

TMG_5668

Destination Vietnam

De challenge? 400 Kilometer mountainbiken! Karakteristieke theeplantages, dramatische karstkliffen en terrasvormige rijstvelden, op je bike ga je het allemaal in real-life meemaken! Ben je onderweg razend benieuwd hoe de lokale bevolking leeft? Bueno, want ook dit ga je zien. Wat helemaal te gek is dat jij de projecten bezoekt waarvoor je €4000 sponsorgeld hebt binnengesleept. Je ontmoet dus zelf de kids die jij een betere toekomst geeft!

Vietnam

Vietnam

Praktische info

  • Wanneer: 7- 19 maart 2017
  • Reisduur: 13 dagen
  • Invulling: fiets zeven dagen door de adembenemende landschappen van Noord-Vietnam, trotseer de uitdagende bergen en maak kennis met de vele traditionele bergstammen. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te zien dat jij maakt!
  • Afstand: ongeveer 400 kilometer.
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: €1850,-
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt €4000,- sponsorgeld op.
  • Accomodatie: Elke nacht overnacht je in een van de lokale guesthouses of hotels langs de route. Accommodaties zijn op basis van tweepersoonskamers.

Meer info? Check snel de website!

Dus. Unieke ervaring? Check. Je steentje bijdragen aan de lokale bevolking? Check. Een sportieve uitdaging? Dubbel check! Surf als een Razende Roeland naar de site en vraag gratis informatie aan. Je kunt deelnemen met een team, maar ook alleen. En dat is zó waanzinnig leerzaam en tof! Dus hou jij van een avontuur? Dan moet je zéker gaan mountainbiken in Vietnam.