Opgeblazen gevoel? Zo kom je er vanaf

Food & Recipes door chrismuru

Niets is zo vervelend als een opgeblazen gevoel! Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn, maar meestal komt het door koolzuur, een teveel aan zout, te veel koolhydraten in één keer, te snel eten of simpelweg te veel eten. Gelukkig is er iets aan te doen!

Dit kun je het beste eten/drinken bij een opgeblazen gevoel

#1. Kamille-, gember- of pepermuntthee

Kamillethee, gemberthee en pepermuntthee helpen uitstekend als je je bloated voelt. Zeker als je er een schijfje verse gember in doet! Maak er een dagelijks ritueel van en je zult niet snel meer last hebben van een opgeblazen gevoel.

#2. Yoghurt

Yoghurt bevat goede bacteriën die essentieel zijn voor een efficiënte spijsvertering. Met name volle yoghurt helpt heel goed tegen een opgeblazen gevoel! Is een bak gewone yoghurt je een beetje te saai? Voeg er dan wat kokosrasp of fruit aan toe!

#3. Papaja

Papaja bevat een speciaal enzym genaamd papaïne, dat je spijsvertering stimuleert en bijdraagt aan de afbraak van proteïnen. Lekker als fruitig toetje of tussendoortje!

#4. Ananas

Ook ananas bevat een enzym dat goed is voor de spijsvertering: bromelaïne. Neem wel een verse ananas! Ananas uit blik is dan misschien makkelijk, maar bevat veel te veel zoetstoffen en werkt minder efficiënt bij een opgeblazen gevoel.

#5. Gember

Verse gember is een van de beste dingen die je kunt eten als je een opgeblazen gevoel hebt. Behalve een schijfje in je thee doen, kun je geraspte gember bijvoorbeeld over je noodle gerechten sprenkelen. En het gaat natuurlijk heel goed samen met sushi!

#6. Selderij en venkel

Deze knapperige groenten werken als diuretica, wat wil zeggen dat ze helpen om het vocht dat je lichaam vasthoudt kwijt te raken. Doe wat selderij door de salade of eet het met een lekkere hummus-dip. Gegrilde venkel is een lekker alternatief voor broccoli.

#7. Asperges

Asperges bevatten net als yoghurt gezonde bacteriën die je spijsvertering een handje helpen. Lekker van de grill met wat citroensap en een stukje zalm! Of probeer dit gezonde lente recept met asperges eens.