Recept: pindakaasmuffins
Yummy! Maak dit weekend deze pindakaasmuffins om de hele week lekker en gezond te kunnen snacken. Dikke kans dat je alle ingrediënten zelfs al in huis hebt - dan kun je meteen beginnen! Het recept van deze pindakaasmuffins komt uit onze Happy Healthy Guide. :) Wist je al dat deze dubbeldikke bundel bestaat uit twee delen? Eentje om op een gezonde manier af te vallen en eentje om op gewicht te blijven. Wat ons betreft staat zo'n handig ebook niet verkeerd op je verlanglijstje voor kerst!
Pindakaasmuffins
Ingrediënten:
- 120 gr pindakaas
- 2 tl honing
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 180 gr havermout
- 70 gr zelfrijzend bakmeel
- 20 gr bakpoeder
- 2 tl kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg 7 muffinvormpjes op een bakplaat; zet deze even aan de zijkant.
- Meng de pindakaas, honing, bananen, ei en melk in een kom met een garde.
- Meng de overgebleven (droge) ingrediënten in een andere kom.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de andere kom. Mix met een staafmixer totdat alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de 14 muffinvormpjes (2 eetlepels per vormpje).
- Schuif de bakplaat tot slot voor 20 minuutjes in de oven.
- Laat de muffins afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast of vriezer (als je ze langer wilt bewaren!)
Ben je benieuwd naar meer van dit soort gezonde recepten? De Happy Healthy Guide staat er vol mee! >