RECEPT: Bietenburger

Food & Recipes door roos FG

Hi Fit Girls!

Wat is more impressive dan een lekker broodje burger serveren aan je vriendinnen? Oh wacht, I know! Een bietenburger ofcourse! Alhoewel ik altijd een beetje sceptisch ben over "gezonde" varianten van een "ongezond" recept, is deze bietenburger toch echt wel heel erg lekker! Enjoy... 

Laatst was ik op het event "Vers is Gers" van Verse Oogst, een geniaal leuk bedrijf waarbij je een "groente en fruit" abonnement kunt afsluiten. Je krijgt dan wekelijks een box vol verse seizoensgroenten en -fruit bezorgd, en via hun website vind je ook nog eens veel leuke recepten. Tijdens het event kregen we onder andere deze bietenburger geserveerd. Ik vond hem zó lekker, dat ik graag het recept met jullie deel!

Ingredienten (6 burgertjes)

  • 4 lente uitjes
  • 400 gram ongekookte bieten
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 80 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • bosje verse munt
  • 140 gram amandelen of hazelnoten
  • 150 gram broodkruimels
  • 1/2 citroen
  • 1 krop frisée sla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tzatziki of hummus (natuurlijk is de zelfgemaakte variant érg chill)
  • lekker brood

bietenburger

De bietenburgers op het event "Vers is Gers" in de Markthal in Rotterdam

Voorbereiding

  • Snijd de lente uitjes, schil de bieten met een dunschiller en rasp ze.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de geraspte biet en lente uitjes ongeveer 5 minuten.
  • Doe de feta en Parmezaanse kaas in een grote kom. Voeg de gebakken bieten en de lente uitjes toe.
  • Rooster de noten ongeveer 5 minuten in een pan zonder olie of vet (goed omschudden) tot ze bruin worden. Breek ze in kleine stukjes en voeg toe.
  • Hak een aantal takjes verse munt fijn, zodat je ongeveer 4 theelepels vol hebt en voeg toe aan de kom.
  • Voeg de broodkruimels en het sap van een 1/2 uitgeperste citroen toe
    en meng alles met je handen tot een deeg.

Bereiding

  • Maak 6 mooie ronde burgertjes van het deeg en bak deze in een klein beetje olijfolie aan beide kanten ongeveer 5 minuten.
  • Voor echte hamburgers: doe de bietenburgers op lekker brood naar keuze en maak af met frisée sla en zelfgemaakte tzatziki!

Nou, dit is wel te doen, toch? Ik weet zeker dat je de blits maakt bij je vrienden, én jullie krijgen ook nog eens een goede dosis vitamientjes en vezels binnen. Win-win! Thanks, Verse Oogst, voor de healthy inspiratie. Mocht je nu nog véél meer overheerlijke vega recepten in elkaar willen flansen? De fonkelnieuwe Vegetarische Fitgirlcode Guide is jouw foodspiration, voor een meat-free & happy life! Twijfels? Check hier wat je precies van de Guide kunt verwachten! 

Liefs,

Roos

p.s. volg al mijn fit-adventures! @fitgirlroos