Recept: Gezonde boekweitrisotto met kipfilet

Diner door nathalie

Maanden terug kocht ik al eens een zakje boekweit. Geen idee wat ik ermee aan moest. Het werd dus de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Ik ging op zoek naar inspiratie en maakte een heerlijke boekweitrisotto met courgette, champignons en kipfilet. Zo lekker, dat ik het recept graag met jullie deel.

Ik heb in geen jaren risotto meer op.. Niet omdat het niet lekker is hoor, maar omdat het zo ontzettend veel calorieën bevat. Deze gezondere variant zorgt ervoor dat risotto weer regelmatig op het menu staat.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 300 gram boekweit
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 200 gram kipfilet
  • geraspte 30+ kaas
  • peper en zout

Boekweitrisotto

Bereidingswijze boekweitrisotto

  1. Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie en geperste knoflook in een grote wokpan.
  2. Maak in een pannetje de kippenbouillon en kook hierin de kipfilet gaar.
  3. Bak de boekweit een paar minuten mee met de olijfolie en knoflook en blus dit dan af met een soeplepel bouillon. Draai het vuur laag en laat het geheel zachtes pruttelen.
  4. Voeg telkens als de boekweit het water heeft opgenomen een nieuw scheutje kippenbouillon toe.
  5. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in partjes. Voeg na ongeveer 10 minuten de gesneden groente toe.
  6. Als de kipfilet gaar is gekookt, trek je deze in stukken uit elkaar met twee vorken. Voeg de stukken kipfilet toe aan de boekweitrisotto.
  7. Serveer je boekweitrisotto en bestrooi tot slot met wat geraspte kaas. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens boekweit gegeten? Ik ben nieuwsgierig naar wat je van het boekweitrisotto met courgette, champignons en kipfilet recept vindt. Let me know! Tag me op Instagram @Nathalie2605 met de hashtag #FITGIRLCODE of laat een comment hieronder achter.