gegrilde asperges met ham

In het weekend (en af en toe ook doordeweeks) is er één ding waar we gek op zijn: borrelen. En daar horen natuurlijk de nodige borrelhapjes bij. Hoe lekker ook, al die bitterballen en luxe kazen zijn niet bepaald gezond. Gelukkig hebben wij een heerlijk borrelhapje gevonden dat wel gezond is: gegrilde asperges met ham.

Gegrilde asperges met ham

Hoewel je al snel naar een frituurmix en een zak nacho’s grijpt wanneer je een borrelplank gaat maken, zijn er nog talloze andere dingen die je kunt maken. Deze heerlijke gegrilde asperges zijn hier een perfect voorbeeld van. En ze zijn niet alleen lekker als borrelhapje, maar kunnen ook prima gebruikt worden als voorgerecht. 

Wat heb je nodig?

  • 10 groene asperges
  • 10 plakjes parmaham
  • Zout

Zo maak je de gegrilde asperges met ham

  1. Kook een pan met water en voeg hier een snufje zout aan toe.
  2. Voeg de asperges toe en kook deze beetgaar (5-7 minuten). Hierna giet je ze af en laat je ze even afkoelen.
  3. Pak de parmaham en rol in ieder plakje één asperge.
  4. Pak nu een grillpan en grill de asperges met ham tot ze verkleuren.

Enjoy!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.